How do I upload all images from Google Photos?

Рано чи пізно місце на Google-диску закінчиться і кожен постане перед вибором купівлі додаткових мегабайтів, або захоче завантажити всі зображення на комп’ютер для надійного зберігання. Цей процес можна виконати швидко, експортувавши всі фото одразу.

1. Для цього необхідно перейти на сервіс Google Photo через комп’ютерний або мобільний браузер та відкрити налаштування (значок шестерні). Далі знайти параметр «Экспорт данных» та натиснути на «Сохранить резервную копию».

Google Photos

Google Photos

2. Налаштувати експорт (якщо необхідно) та натиснути на кнопку «Далее». За замовчуванням до архіву будуть додані всі фотоальбоми.

Google Photos

3. Вибрати спосіб отримання. Це може бути посилання, перейшовши по якому відбудеться завантаження архіву. Також можна експортувати на хмарні сервіси. Далі потрібно вибрати частоту архівування (одноразовий або регулярний експорт). Після цього вказати тип архіву (доступні 2 типи: ZIP та TGZ) й розмір (великі архіви можна розбити на частини, завантажити на комп’ютер та розпакувати. Для успішного розпакування всі частини мають знаходитися в одній теці.

Google Photos

5. Натиснути на кнопку «Создать экспорт» та дочекатися закінчення архівування. Компанія Google попереджує, що експорт може зайняти тривалий час, від декількох годин до декількох днів. Все залежить від кількості ваших фото та завантаженості сервера. Після закінчення архівування ви отримаєте лист на вашу електронну адресу Gmail.