Тип програми: Інтсталятор
Підтримувані ОС: Windows, macOS, Linux
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Download video for Windows

Вже не одна стаття написана про завантаження відео із популярних соціальних мереж та відеохостингів. Це можна зробити, перейшовши на один з онлайн сервісів, використовуючи розширення для браузерів або додатки для платформи Андроїд. Сьогодні розглянемо програми для ОС Windows та macOS (а також Linux), які без проблем та швидко можуть завантажити відео із популярних онлайн медіаресурсів. До того ж вони абсолютно безкоштовні.

Videoder для Windows

Videoder для Windows

Перша програма Videoder для Windows. Videoder також має версію для ОС Андроїд (про що вже було сказано в попередній статті) та для macOS.

Для завантаження достатньо скопіювати посилання на відео, вставити його у відповідне поле у програмі, натиснути на кнопку «Скачать», вибрати якість (можна вибирати й аудіо) та натиснути на неї. Появиться вікно у якому потрібно підтвердити, натиснувши «Да».

Videoder

Videoder

Videoder

Завантажувати можна, вводячи пошукові запити у поле пошуку. Після того як ролик буде знайдений та відкритий можна завантажувати описаним вище способом.

Підтримуються завантаження із 1000+ сайтів.

В налаштуваннях можна вказати місце для зберігання відео та аудіофайлів.

Videoder

Сторінка програми Videoder

4K Video Downloader (підтримується Windows, macOS, Linux)

4K Video Downloader

Програма, яка завантажить відео у високій якості та на максимальній швидкості. Є платна версія, яка не містить реклами, має функцію безлімітного завантаження субтитрів, каналів та списків відтворення, а також можливість підписки на канали. Наприклад, можна підписатися на канал і як тільки вийде новий відеоролик – програма його автоматично завантажить.

Для завантаження потрібно скопіювати посилання у буфер обміну будь-яким зручним способом. Відкрити програму та натиснути на кнопку + (Вставить ссылку). Аналогічно посилання можна вставити якщо клацнути на основну область вікна програми правою клавішею мишки й вибрати із контекстного меню «Вставить ссылку», або натиснути сполучення клавіш Ctrl+V.

Неважливо як вставити посилання, програма проаналізує його та виведе у новому вікні меню для завантаження. Все, що потрібно – це вибрати якість, якщо є необхідність, то вказати формат і вибрати завантаження субтитрів і на кінцевому етапі натиснути кнопку «Загрузить».

4K Video Downloader

В налаштуваннях можна увійти у свій профіль, вибрати кількість потоків для завантаження (використовуйте з обережністю для запобігання блокування IP адреси), налаштувати швидкість з’єднання, сповіщення та ін.

4K Video Downloader

Є у програми «Розумний режим». При його активації потрібно виставити якість відео, формат, вказати чи потрібно завантажувати субтитри та вибрати папку для завантаження. Це значно пришвидшить завантаження та зменшить кількість діалогів. Якщо відеоролик в заданій вами якості відсутній, то буде завантажене відео із близькими до такого значення параметрами. По суті все завантаження скорочується до Ctrl+C та Ctrl+V. Зручно!

4K Video Downloader

При наведенні на завантажені файли (мається на увазі меню програми) появиться меню (три крапки) у якому доступні різні функції (дивіться на знімку екрана нижче).

4K Video Downloader

До речі, посилання можна експортувати, потім поділитися ними. На іншому комп’ютері достатньо їх імпортувати й завантаження почнеться автоматично у форматі та із параметрами, які ви експортували.

Без проблем можна витягувати із відеофайлів аудіо із вибором формату.

4K Video Downloader

Сторінка програми 4K Video Downloader

ClipGrab (підтримується Windows, macOS, Linux)

Третя безкоштовна програма для завантаження відео. При встановленні вона пропонує встановити додатковий софт (антивірус). Якщо ви не хочете його встановлювати, то натисніть на кнопку «Decline» на відповідному етапі інсталяції.

ClipGrab

Пошук потрібних роликів можна робити прямо із вікна програми, а також просто скопіювати посилання із браузера. Після копіювання ви отримаєте від ClipGrab сповіщення, що в буфері обміну міститься посилання для завантаження (дану опцію можна вимкнути в налаштуваннях). Далі потрібно вибрати формат, якість та завантажити медіа, натиснувши на кнопку «Скачать ролик!». Підтримується завантаження музичних форматів.

ClipGrab

Сторінка програми ClipGrab

MiniTool uTube Downloader

MiniTool uTube Downloader

MiniTool uTube Downloader – безкоштовна програма від відомої компанії про яку вже згадувалося на сайті. Детальніше за адресою.  

Найбільш зручною та функціональною з описаних програм для мене виявилася 4K Video Downloader. Думаю, що вибрати є із чого. Проблем із завантаженням не виникало у жодного розглянутого програмного забезпечення.