How to boot from a flash drive on a laptop Dell G5 5590?

Так просто завантажитися з флешки на ноутбуці Dell G5 5590 для встановлення операційної системи або проведення інших операцій не вийде. Необхідно зайти в BIOS та внести деякі корективи.

Перед завантаженням ОС потрібно натиснути клавішу для виклику меню BIOS. Я натиснув F12 та з меню, яке з’явилося, зайшов в налаштування.

1. Потрібно відкрити пункт «Secure Boot → Secure Boot Enable» та зняти прапорець напроти «Secure Boot Enable».

boot Dell G5 5590

2. Відкрити меню «Security → PPT Security» та зняти прапорець напроти «PPT On».

boot Dell G5 5590

3. Відкрити меню «General → Advanced Boot Option» та поставити прапорець напроти «Enable Legacy Option ROMs». У вікні з попередженням потрібно натиснути на «Yes».

boot Dell G5 5590

4. Застосувати зміни (кнопка «Apply») та перезавантажити ноутбук.

Після натискання перед завантаженням ноутбука клавіші F12 можна побачити в меню свою флешку та завантажитися з неї.

boot Dell G5 5590

Примітка. Флешка має бути записана відповідним чином (мається на увазі з підтримкою вибраного вами режиму завантаження), інакше вона не буде показуватися в меню. Можна записати програмою Rufus або UltraISO. Флешка записана програмою Rufus у мене відмовлялася завантажуватися (що досить дивно), а записана UltraISO завантажилася без проблем.

Будьте уважні. Якщо у вас увімкнена функція шифрування дисків BitLocker, то ви можете назавжди втратити важливу інформацію, яка зберігається на дисках. Тому перед виконанням вище описаних операцій обов’язково вимкніть BitLocker , розшифруйте диски та зробіть копію важливих даних.

Для мене принесли ноутбук з проханням перевстановити систему і диски були зашифровані. Проте власник дозволив форматувати диски так як на них не було важливої для нього інформації.