Smart TV

Якщо ваш телевізор має функцію Smart TV, то на ньому можна дивитися велику кількість телевізійних каналів та слухати радіо абсолютно безкоштовно. Для цього потрібно встановити безкоштовний IPTV програвач, налаштувати його і при бажанні імпортувати список відтворення. Давайте розбиратися як це зробити.

Я покажу як встановити програвач та імпортувати список відтворення на прикладі телевізора марки Samsung. Для різних моделей процедура може відрізнятися, проте дії будуть схожими.

Для того, щоб дивитися IPTV – потрібно, щоб ваш оператор надавав відповідну послугу і ви уклали відповідний договір.

Примітка. Дані в IPTV передаються через мережний кабель, але наявність інтернету для перегляду необов’язкова. Цю послугу надає місцевий провайдер, який може також і надавати послуги інтернету. Часто один провайдер надає послуги інтернету й IPTV телебачення. Буває, що під'єднавши інтернет, базовий пакет телебачення з мінімальним набором каналів абонент отримує безкоштовно. Далі можна за порівняно невелику суму покращити пакет та отримати більшу кількість каналів.

Ще можна виконати імпорт плейлиста з відкритих джерел та дивитися безкоштовні канали, використовуючи мережу інтернет.

Другий випадок повністю безкоштовний, проте відео буде гіршої якості і певна кількість каналів буде постійно з тієї чи іншої причини блокуватися. Але в мене нема підключеного IPTV. Тому покажу як імпортувати список каналів та дивитися їх через мережу інтернет.

Порядок дій для встановлення безкоштовного програвача Simple Smart IPTV на телевізор Samsung UE32EH5307:

Спосіб з використанням інтернету.

1. Переходимо у меню «Smart». Для цього потрібно натиснути відповідну кнопку на пульті (Smart Hub).

Smart TV

2. Далі натискаємо на пульті кнопку «A». Має відкритися вікно для входу в обліковий запис Samsung. Вводимо в поле ім’я: «develop». У поле пароль будь-які 6 цифр. Я використав 111111. Але в деяких моделях поле «Пароль» потрібно залишити порожнім. Після введення даних потрібно натиснути «Вхід».

Smart TV

3. На пульті натискаємо «Tools» та вибираємо «Параметри».

Smart TV

4. Далі вибираємо «Розробка».

Smart TV

5. Погоджуємося з умовами та натискаємо «Ок».

Smart TV

6. Вибираємо «Настроювання IP сервера».

Smart TV

7. Вводимо такі цифри: 91.122.100.196.

Smart TV

8. Далі потрібно вибрати «Синхронізація програми користувача».

Smart TV

9. Дочекатися повідомлення, що оновлення (встановлення) завершене.

Smart TV

Smart TV

10. Вийти зі смарт меню та зайти знову. Має у списку додатків з’явитися IPTV програвач. Майстер запропонує налаштувати діючого провайдера і тому подібне. Якщо ваш провайдер надає відповідні послуги, то налаштуйте їх у відповідності. Я просто пропустив даний крок, тому що не маю на даний момент підписки.

11. Переходимо в налаштування програми IPTV (значок шестерні) та зліва вибираємо «Контент». Зверху натискаємо на горизонтальні стрілки поки не побачимо «Зовнішні плейлисти». Натискаємо «Додати» (можна дати назву для плейлиста).

Smart TV

12. Вибираємо поле для введення адреси (під надписом «Лінк») та пишемо адресу плейлиста (можна знайти в інтернеті).

Smart TV

13. Після цього не забуваємо натиснути на кнопку «Зберегти».

14. Повертаємося в головне меню, вибираємо свій збережений плейлист, відкриваємо його і переглядаємо канали.

Smart TV

Smart TV

Smart TV

Програвач «IPTV» можна встановити без підключення до інтернету (але не рекомендується).  

1. Для цього потрібна флешка відформатована у FAT32. Відформатувати її потрібно, під'єднавши до комп’ютера. Всі дані будуть стерті!

2. Потрібно відкрити флешку та в корені створити папку «userwidget».

3. Завантажити потрібний віджет, скопіювати його в створену папку та вставити флешку в телевізор. Інсталяція має відбутися автоматично і підтвердиться відповідним повідомленням.

Якщо ваш телевізор підключений до мережі інтернет – ви можете за досить низьку ціну отримати пакет телеканалів не лише на телевізор, а й на телефон, планшет (по технології OTT). Тобто оплачується один пакет, а користуватися послугою можна з декількох пристроїв. Для прикладу: Київстар ТБ. Для багатьох – це оптимальний варіант, особливо якщо інтернет також від даного провайдера. Для смарт ТБ є офіційний додаток, який інсталюється кількома кліками. Лише телебаченням все не закінчується, адже доступні для перегляду фільми, серіали, шоу, радіо, підбірки, функція паузи, архів і так далі.