hls

Мова піде не про популярні сервіси типу YouTube та йому подібні. Більшість «качалок» не мають проблем із завантаженням із таких сервісів. Багато серіалів та фільмів на різних сайтах транслюють як потокове відео, використовуючи HLS. Ось тут то і починаються проблеми. Навіть найвідоміший менеджер завантажень (Internet Download Manager) не може зібрати такі файли у єдине ціле.

Я більшість великих файлів завантажую через торенти (використовую для цього безкоштовну програму qBittorrent, можете також почитати про відому проблему і спосіб її вирішення у даній програмі). Але часом хочеться продивитися нові серії серіалу чи увесь сезон. Найшвидше переклад появляється саме на ресурсах, де відео доступні онлайн. Ніби і нічого страшного. Але перегляд залежить від інтернету, не можна відкрити із ТВ, використовуючи медіасервер, не можна взяти у дорогу, по причині того ж нестійкого інтернету.

Ось знайшов я швидко потрібні серії і тут почалось… Реально мало є програм, що можуть завантажити потокове відео та об’єднати фрагменти (тому що цільний потік розбивається на фрагменти однакової довжини, які записані у файли .ts). По суті, медіапрогравач, який використовується на сайті, збирає ці фрагменти у єдине ціле для відтворення неперервного потоку відео.

HLS – являється комутаційним протоколом для потокового передавання медіа, який розробила компанія Apple. Оснований протокол на HTTP та являється частиною такого програмного забезпечення як QuickTime, Safari, OS X та iOS.

Далі практика. Для завантаження можна використати розширення для браузерів. Ним являється Flash Video Downloader. Доступне розширення для  Google Chrome та Mozilla Firefox. Саме на другий по рахунку браузер я його і встановив.

1. Переходимо на сайт із відео та починаємо відтворення потрібного фільму чи серії серіалу. Бажано вимкнути всі блокувальники реклами (наприклад AdGuard), інакше більшість сайтів просто вимикають можливість скористатися відео із якістю 720p та вище. Чекаємо, поки пройде вся реклама…

2. Натискаємо на значок стрілки, який появився у нашому браузері (дивіться скриншот). При першому такому запиті (мається на увазі потокове відео) появиться пропозиція завантажити і встановити додатковий модуль. Потрібно це виконати. Саме цей модуль буде об’єднувати завантажені фрагменти у єдиний файл, який можна буде відтворити у музичному програвачі чи на підтримуваному пристрої.

hls

hls

3. Після встановлення модуля та при натисканні на кнопку завантаження стануть доступні для завантаження формати та розширення відео (їхня кількість залежить від поточного інтернет ресурсу).

4. Виберіть потрібний формат та натисніть на кнопку «Covert». Процес завантаження та конвертування можна спостерігати у меню розширення.

hls

hls

До недоліків такого завантаження можна віднести, у першу чергу, можливу наявність реклами із сайтів, що у мене і відбулося (близько 3 хвилин). Але кількість реклами та її тривалість залежатиме також від конкретного веб-ресурсу.

Коротко про можливості розширення Flash Video Downloader:

  • Призначений для завантаження медіаконтенту із практично будь-якого сайту (підтримує 99% сайтів);
  • Розширення вміє виявляти на сайті лінки на зображення, відео, аудіо та інші типи (наприклад, swf або .exe) файлів;
  • Стрілка для завантаження (значок) при виявленні відео змінює своє забарвлення на синє;
  • Доступне завантаження відео у різних форматах (наприклад, із YouTube у форматах HD, MP4, Low FLV);
  • Розширення підтримує такі сервіси як YouTube, Google Video (video.google.com), DailyMotion (dailymotion.com), Metacafe (metacafe.com), Break.com (break.com), Blip.tv (blip.tv), MyVideo. de (myvideo.de) та інші;
  • Можна завантажувати флеш ігри із таких сайтів як: gamespot.com, community.games.com, armorgames.com, net-games.biz, gamesvine.com, zoopgames.com, flashgames247.com. При отриманні посилання на завантаження потрібно викликати на ньому контекстне меню (правий клік мишею) та вибрати «Save Target As»;
  • Підтримка завантаження відео у форматі mp4 (iPod);
  • Завантаження відео у форматі avi;
  • Налаштування «гарячих» клавіш;
  • Підтримка мультизавантажень відео із однієї сторінки;
  • Підтримка вибраного;
  • Пошук відео;
  • Завантаження відео, яке захищене законом про авторське право, не підтримується.

Сторінка розширення Flash Video Downloader для Mozilla Firefox

Сторінка розширення Flash Video Downloader для Google Chrome

Увага! Розширення з магазину Mozilla видалене, а в магазині Google Chrome вже інше розширення, яке не завантажує практично нічого. Рекомендую відвідати нову статтю «Як завантажити відео з YouTube за допомогою розширення для браузера?» та «5 онлайн сервісів щоб завантажити відео з YouTube, Vimeo, Facebook». Оновлено 14.05.2020.