How to align the horizon line in the photo?

Часто фото виходять не такими як хотілося б. Одна із проблем – неправильно виставлений горизонт. Фото виходить нахиленим в одну із сторін. Розглянемо як за допомогою безкоштовної програми можна виправити таку ситуацію.

Програма називається FastStone Image Viewer і вже не раз згадувалася на сайті.

1. Для вирівнювання горизонту на фото потрібно запустити програму та вибрати фото.

2. Якщо ви знаходитесь в повноекранному режимі, то потрібно з нього вийти (найпростіше це можна зробити натисканням клавіші Esc). Далі перейти в «Правка» → «Повернуть» → «Повернуть на произвольный угол Alt+R». Меню довільного повертання можна викликати сполученням клавіш Alt+R (навіть у повноекранному режимі).

3. Повертати зображення можна крутячи колесо миші в потрібну сторону, або рухаючи за відповідний повзунок. Зорієнтуватися можна по сітці (яка легко може бути вимкнена).

4. Коли буде досягнутий потрібний результат – можна натискати на кнопку «Ок», а потім потрібно зберегти вирівняне зображення. Зберегти можна сполученням клавіш Ctrl+S, або натисканням на іконку дискети.

Не Photoshop звичайно, але безкоштовно виправити незначні дефекти допоможе без проблем. До того ж FastStone Image Viewer швидко працює навіть на старих комп’ютерах.

Вас може зацікавити стаття: «Як перейменувати декілька зображень одночасно?» та «Як змінити розмір зображень?»

Примітка. Параметри за замовчуванням «Автообрезка» та «Сохранять пропорции» для досягнення найкращого результату бажано залишити. Також доступні інструменти для повороту на різні кути (90°, -90°, 180°) й віддзеркалення зображення по горизонталі або по вертикалі.