How do I open a HEIF image on my computer?

На зміну найпоширенішому формату зображень JPEG прийшов більш сучасний HEIF. Майже по всіх характеристиках він виграє у свого конкурента, проте ще не так широко поширений. Найчастіше з ним зустрічаються користувачі компанії Apple. Файли формату HEIF (High Efficiency Image File) можуть мати розширення .heic або .heif.

Формат HEIF являється відмінною комбінацією стиснення та якості. При тій же якості, що і зображення в форматі JPEG, формат HEIF може похвалитися набагато більшим стисненням. Я конвертував зображення формату JPEG, яке мало розмір 6,46 МБ у формат HEIF. Його розмір став 2,67 МБ (якість при цьому я не змінював).

Компанія Apple вперше реалізувала підтримку формату HEIF в iOS 11. Крім того, зображення в новому форматі підтримують прозорість та 16-бітну кольорову палітру.

Розберемося, як відкривати формат HEIF на комп’ютері.

Для операційних систем Windows 10 та Windows 11 можна з магазину завантажити та встановити безкоштовне розширення від компанії Microsoft. У мене воно вже було встановлене. Це додаток фільми та телепрограми.

На більш ранніх версіях ОС Windows можна використовувати сторонні переглядачі. Наприклад, даний формат без проблем відкриває програма XnView, а також моя улюблена програма FastStone Image Viewer.

Можна конвертувати зображення одним із онлайн-конвертерів. Для цього потрібно просто ввести відповідний пошуковий запит. Рекомендую спробувати безкоштовний онлайн-конвертер HEIC в JPEG, який підтримує файли розміром до 50-ти мегабайтів.

Можна встановити безкоштовний конвертер на комп’ютер. Це програма HEIC iMazing, яка підтримує Mac та Windows. Хоча простіше виконати конвертування вище переліченими переглядачами зображень.

Думаю, проблем із форматом зараз бути не повинно.