Тип програми: AppxBundle
Підтримувані ОС: Windows 8/10/11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

How to add and install the H.265 codec (called HEVC) on Windows 10?

Новий алгоритм HEVC гарантує більш високу якість при відмінному стиснені. Цей формат прийшов на зміну всім відомого кодека H.264. Більшість сучасних програвачів мають в своєму арсеналі відповідний кодек (наприклад, VLC). Але ми розглянемо як завантажити та встановити кодек H.265 на ОС Windows 10 та Windows 11 для того, щоб його міг використовувати будь-який програвач, включаючи вбудований.

Кодек можна безкоштовно завантажити з магазину Microsoft Store. Але якщо ввести пошуковий запит, який містить назву даного кодека, то можна переконатися, що всі пропозиції являються платними. Хоча кодек можна завантажити абсолютно безкоштовно.

Спосіб 1

1. Для безкоштовного встановлення кодека H.265 потрібно натиснути на сполучення клавіш Win (клавіша за логотипом ОС Windows) + R та ввести: ms-windows-store://pdp/?ProductId=9n4wgh0z6vhq. Після цього потрібно натиснути на клавішу Enter.

HEVC

2. Відкриється вікно в магазині Microsoft Store у якому все, що потрібно виконати – це натиснути на кнопку «Інсталювати».

HEVC

Спосіб 2

1. Відкрити командний рядок (бажано від імені адміністратора)1. Його можна знайти в меню пуск, або викликати команду «Виконати» (потрібно натиснути на сполучення клавіш Win (клавіша за логотипом ОС Windows) + R). Далі ввести команду cmd та натиснути на клавішу Enter.

HEVC

2. Ввести у командний рядок: start ms-windows-store://pdp/?ProductId=9n4wgh0z6vhq. Відкриється магазин Microsoft Store із сторінкою кодека. Потрібно просто його інсталювати (як у кроці 2 першого способу).

HEVC

Спосіб 3

Спосіб передбачає отримання прямого посилання на завантаження кодека із сайту компанії Microsoft.

1. Потрібно відкрити сайт: https://store.rg-adguard.net. Далі вставити у відповідне поле на ньому: https://www.microsoft.com/ru-ru/p/hevc-video-extensions-from-device-manufacturer/9n4wgh0z6vhq.

2. В результатах знайти версію кодека для своєї ОС. Наприклад, для 64-бітної операційної системи закінчення в імені буде таким: x64__8wekyb3d8bbwe.appx.

HEVC

3. Відкрити завантажений файл та встановити кодек.

HEVC

1* Щоб запустити командний рядок від імені адміністратора, потрібно викликати на його назві (наприклад, у меню «Пуск») контекстне меню (клік правою клавіші мишки) та вибрати «Запуск от имени администратора».

HEVC