Cclamp CL-680 8W

Придбав собі 2 сонячні панелі Cclamp CL-680 8W за ціною 131 грн. Думаю, що ціна відмінна для таких панелей, а платити більше ніж 200 грн за панелі такої якості сенсу нема. Провів заміри в хмарну та сонячну погоду.

Сонячна панель буде корисною в туристичних походах, на відпочинку та в інших ситуаціях, коли потрібне додаткове джерело енергії.

В сонячну погоду можна підзарядити різні мобільні пристрої, акумуляторні лампи, ліхтарики та іншу техніку. На виході панель дає 5 вольтів постійного струму. Це забезпечується перетворювачем до якого під’єднується кабель. В комплекті йде універсальний кабель із такими портами: Mini-USB, Micro-USB, Type-C, 5.5x2.1мм, USB - 2.0x0.6mm (тонка Nokia).

Характеристики Cclamp CL-680 8W:

  • Напруга панелі: 6V;
  • Сила струму: 1,3A;
  • Потужність: 8W;
  • Ступінь захисту: IP65.

При тестуванні в похмуру погоду напруга тримається на рівні 5 вольтів, а от сила струму дорівнює нулю. На сонці напруга стабільна, сила струму від кабелю, який іде в комплекті, 0,3A. Якщо кабель замінити на якісний, то максимальна сила струму може досягати 0,71A. Після нагрівання продуктивність панелі падає вдвічі і сила струму становить не більше ніж 0,3A. Тому цілком зрозуміло чому в комплекті йде такий неякісний кабель.

При спробі зарядити телефон з підтримкою швидкого заряджання, ситуація ще гірша. На телефоні з’являється сповіщення про неякісний або пошкоджений кабель з проханням замінити його.

Рекомендую використовувати для зарядки акумуляторів малої ємності, наприклад, заряджати акумуляторні лампи, до 5000•mAh повербанки.

Сучасні телефони та повербанки великої місткості зарядити такою сонячною панеллю нереально. Також потрібно розуміти про практично нульову генерацію енергії в похмуру погоду. Тому взимку, коли більшість днів похмурі у нашій місцевості, панель практично не виконує свої функції.

Відео: "Огляд та тест портативної сонячної панелі Cclamp CL-680 8W"