Стильний та компактний Huawei Band 3 Pro

Ми вже звикли до того що приставка Pro говорить про певні переваги та обіцяє додаткові функції. При чому така ситуація склалася не лише у світі програмного забезпечення, а також стосується і обладнання. На цей раз компанія Huawei випустила із таким маркуванням свій фітнес браслет. Дизайн став ще більш витонченим та додався кольоровий AMOLED-дисплей.

Але чи все так добре?

Я вже розповідав про фітнес браслет, яким користуюся сам. Якщо цікаво, то можете прочитати статтю та переглянути відео.

Максимальна товщина пристрою становить 11 міліметрів, а тому його можна легко та зручно носити, практично забувши, що на руці щось є. Закріпити на зап’ястку його дуже легко завдяки зручному ремінцю із регульованою перфорацією. Все виконується однією рукою і налаштовується практично під товщину будь-якого зап’ястя.

Стильний та компактний Huawei Band 3 Pro

Розробник заявляє, що із браслетом можна опускатися на глибину із відміткою у 50 метрів. Але чи витримає дійсно він таку глибину наразі ще невідомо.

На відміну від багатьох своїх аналогів Huawei Band 3 Pro отримав яскравий та кольоровий AMOLED-дисплей, який не має сильних вигинів. Тому інформація сприймається та читається набагато краще. Щоб можна було швидко зорієнтуватися дисплей не має яскраво забарвлених та часто зайвих елементів керування. Все просто чудово виглядає на чорному фоні у вигляді простого тексту та кольорових іконок. Розширення дисплея становить 120х240, що помітно вище у порівнянні із попередніми моделями.

Такий підхід дозволяє бачити іконки, навіть під прямими променями сонця та добре читати під водою. Тому для того аби дізнатися котра година не потрібно шукати темний куток чи закриватися від яскравих сонячних променів.

Якщо потрібно щоб у темну пору доби дисплей не світився так яскраво, необхідно зайти в налаштування та увімкнути дану функцію. Так яскраве світло не буде бити в очі та не заважатиме у нічний час.

Під час дощу чи у воді сенсор активно реагує та можуть вмикатися непотрібні функції і відповідно, це сильно буде заважати проведенню нормального відслідковування тренування. Щоб така ситуація не дратувала – передбачена функція автоматичного блокування. Для закінчення тренування в басейні потрібно один раз тапнути та два рази виконати свайп: уверх та вниз. Реагування на мокру руку може бути утрудненим.

Стильний та компактний Huawei Band 3 Pro

Меню перетерпіло докорінних змін. Більше ніяких бокових свайпів. Увесь процес керування здійснюється вертикальними прокручуваннями.

На головному екрані в звичайному режимі виводиться інформація про кількість пройдених кроків, активне підключення та звичайно, годинник. Додатково є ще шість пунктів меню. Один із них відображає інформацію про кількість пройдених кроків у процентному відношенні до заданої цілі. Зверху розміщується іконка, що показує статус синхронізації. Зрозуміло, що від синхронізації залежить відправлення сповіщень на смартфон та з смартфона.

Наступні іконки показують ваш пульс, тривалість сну та перемикання на меню налаштувань.

Інформація про кількість кроків та про загальну активність підраховується за допомогою акселерометра. Окрема функція – це автоматичне підсвічування дисплея при підніманні руки. Вона також залежить від роботи акселерометра. Може комусь буде зручною, оскільки для перегляду поточного часу потрібно просто підняти руку. Для мене особисто дана функція не підходить, тому що в холодну пору року під одягом додаткова активація призводить до зупинки тренування та вмикання інших функцій.

Спортивні режими

До ваших послуг вісім режимів тренувань, а саме: ходьба, велосипед, біг на вулиці, біг на біговій доріжці, плавання у відкритій водоймі, плавання в басейні, велотренажер, вільне тренування. 

Браслет буде збирати та опрацьовувати інформацію про швидкість, відстань, частоту пульсу та кількість спалених калорій. Приблизно відстань буде рахуватися навіть на біговій доріжці та велотренажері. Розрахунки проводяться на основі руху руки.

Для вибраного тренування можна задавати цілі. Це або відстань, яку потрібно подолати або кількість калорій, які необхідно спалити.

Стильний та компактний Huawei Band 3 Pro

Band 3 Pro має вбудований GPS модуль, тому відстань та маршрут відслідковуються без синхронізації із смартфоном.

Щодо відслідковування пульсу та інших показників – не варто повністю довіряти розрахункам адже пристрій не являється медичним та стовідсоткову точність не покаже.

Для синхронізації змін із смартфоном потрібно встановити програму «Здоров’я», яка має версію для Android та iOS. Вся інформація буде передаватися програмі. Сюди відноситься інформація про сон та його фази (швидкий/повільний), пройдена відстань, кількість зроблених кроків і так далі. Всі дані аналізуються та створюються графіки активності, а також розробляються персональні рекомендації щодо вашої спортивної активності.

В додатку можна налаштувати будильник та «розумний будильник», вибрати план тренування, вказати із яких програм будуть показуватися сповіщення. При виявлені нової версії програмного забезпечення можна виконати оновлення.

Окрема функція – пошук смартфона. Потрібно натиснути на значок пошуку і смартфон почне відтворювати голосно мелодію. Правда радіус дії обмежений можливістю стандарту Bluetooth 4.2, по якому і відбувається зв’язування зі смартфоном.

Автономність

Ємність батареї становить 100 мАг. Навіть якщо мінімально використовувати синхронізацію із смартфоном та трекінг пульсу, але використовувати функцію щоденних тренувань, заряду вистачить приблизно на 10 днів роботи. А це помітно менше ніж у того ж Huawei Color Band A2. При активації всіх функцій та активному використанні заряду вистачить на 2-3 дні. Проблема можливо, у AMOLED-дисплеї, тому що вимкнення GPS при виконанні тренувань помітно більшої автономності не дає.

Для заряджання використовується пропрієтарний кредл із двоконтактним підключенням та затискачами. Кабель micro-USB використовується для підключення до джерела живлення. Повне заряджання займає 2-3 години.

Стильний та компактний Huawei Band 3 Pro

Характеристики Huawei Band 3 Pro

  • Чіпсет: Apollo 3
  • Акумулятор: 100 мАг
  • Датчики: Шестиосьовий акселерометр, датчик пульсу, інфрачервоний датчик
  • Особливості: Кольоровий і яскравий дисплей, GPS
  • Розмір: Корпус (довжина х ширина х висота): 45 мм × 19 мм (ширина) × 11 мм
  • Ремінець на зап'ясті: ширина: 16,5 мм (після повного звільнення ременя)
  • Довжина: близько 120 мм довга частина ремінця, а коротка – близько 92 мм.
  • Вага: Приблизно 25 г (включаючи ремінець на зап'ясті)
  • Роздільна здатність дисплея: 120 x 240 пікселів
  • Розмір: 0,95 дюйма (21,6 мм × 10,8 мм для зони AA)
  • Пам’ять: ОЗП 384 КБ, ПЗП 1 МБ, Флеш-пам'ять 16 МБ
  • Час заряджання: Близько 100 хв (при температурі навколишнього середовища 25 ° C)
  • Робоча температура навколишнього середовища: -10 °C – + 45 °C
  • Водонепроникний рівень: 5 ATM
  • Частота Bluetooth: 2,4 ГГц
  • Версія Bluetooth: Bluetooth 4.2
  • Відстань з'єднання Bluetooth: Менша або дорівнює 10 м (на відкритій місцевості)
  • Підтримка GPS: Так
  • Керування: Сенсорний екран + домашня кнопка

Матеріал

  • Корпус: Метал, high gloss UV coating
  • Ремінець: Силіконова гума

Комплект поставки:

  • Ремінець x 1
  • Зарядна вставка x 1
  • Зарядний кабель x 1
  • Короткий посібник користувача, інформація з безпеки x 1