Огляд фітнес-браслета Huawei Color Band A2

Розкажу про свої враження від розумного браслета Huawei Color Band A2. Так як користуюся цією моделлю вже більше місяця, то можу розказати про його плюси та мінуси.

Характеристики фітнес-браслета Huawei Color Band A2:

  • Тип дисплея: OLED
  • Розмір дисплея: 0.96
  • Наявність екрану: Є
  • Стандарт захисту: IP67
  • Матеріал корпусу: Пластик
  • Матеріал браслета/ремінця: Гума
  • Країна виробник: Китай
  • Вага: 22 г

Браслет має невеликі розміри та досить зручно розміщується на руці. Ремінець досить легко пристібається але так же легко може під одежею розстебнутися. Тому браслет легко загубити, про що я читав у відгуках на деяких інтернет магазинах.

Налаштування дуже прості. Перше, що необхідно зробити — це синхронізувати його із смартфоном. Для цього потрібно встановити додаток Huawei Wear. Це програма та відповідно драйвер, який відповідає за синхронізацію між браслетом та смартфоном. Із його допомогою можна налаштовувати такі параметри як встановлення будильника, налаштування сповіщень, виконувати оновлення програмного забезпечення та ін. Для з’єднання виберіть свою модель браслета чи часів та виконайте інструкції.

Ви можете налаштувати параметри сповіщень для кожної із програм, наприклад: увімкнути їх для СМС, поштової програми та ін. Для цього відкрийте в програмі Huawei Wear «Управление уведомлениями» та виберіть програми для показу сповіщень. Тепер коли будуть приходити СМС чи листи на e-mail — браслет буде відображати їх на дисплеї. За допомогою браслета можна відхиляти вхідні дзвінки, що досить зручно коли ви зайняті.

Огляд фітнес-браслета Huawei Color Band A2

В програмі Huawei Wear ви можете бачити скільки пройшли кроків за день. Але вона малоінформативна для інших важливих параметрів. Щоб мати можливість вести спостереження за такими видами спорту як ходьба, біг та прогулянка на велосипеді потрібно встановити інший додаток — «Здоров’я».

Програма «Здоров’я» відображає статистику вашої активності шляхом відслідковування її по GPS та одночасної синхронізації із браслетом.

На головній сторінці відображаються параметри вашої активності, а також пульс.

Огляд фітнес-браслета Huawei Color Band A2

Друга вкладка має назву «Вправи» та дозволяє вибирати активність. Щоб вибрати активність потрібно натиснути зверху на «Біг», «Ходьба» чи «Велосипед». Далі на браслеті (читайте про налаштування браслета нижче) вибрати такий же вид спорту та натиснути пуск і на браслеті і в програмі «Здоров’я». Для якісного відслідковування та точних результатів потрібно вмикати GPS.

Після закінчення активності зупиняємо її в програмі та в браслеті. Дані синхронізують і ви будете бачити яку відстань проїхали чи пробігли, частоту скорочень вашого серця, час який потратили та інші параметри.

Якщо із браслетом спати, то програма покаже також і тривалість вашого сну та його фази.

Можна задати ціль: наприклад, пройти 10 тисяч кроків. Коли цілі буде досягнуто — ви отримаєте сповіщення на браслеті.

Як на мене, то досить зручно коли при блокуванні інформація про активність виводиться на заблокований екран.

Огляд фітнес-браслета Huawei Color Band A2

Таким чином браслет рахує кроки постійно. Але правильно лише коли ви використовуєте програму «Здоров’я» та вибрали активність і на браслеті і в програмі. Якщо активність не вибрана — рахуються лише кроки, у більшості випадків не правильно і браслет не розрізняє біг.

Увага! Для того щоб програма точно визначала координати та вела правильний підрахунок пройденого шляху, потрібно зайти в параметри свого смартфону (значок шестерні), вибрати «Диспетчер живлення → Економія заряду батареї». Далі потрібно знайти програму «Здоров’я» та вимкнути оптимізацію. В іншому випадку можлива неправильна робота при заблокованому екрані.

Огляд фітнес-браслета Huawei Color Band A2

Огляд фітнес-браслета Huawei Color Band A2

Огляд фітнес-браслета Huawei Color Band A2

Зверніть увагу, що шлях до вимкнення оптимізації у вашому смартфоні може відрізнятися.

Тепер про те як керувати браслетом. Для активації дисплея потрібно провести зверху вниз чи знизу вверх. На екрані відобразяться час та дата, заряд батареї, кількість пройдених кроків та стан з’єднання по Bluetooth.

При послідовному гортанні зверху вниз чи навпаки:

  • Активується дисплей;
  • Вибір активності;
  • Серцевий ритм;
  • Додатково.

Для вибору виду спорту гортаємо послідовно поки не відобразиться надпис Sport. Тоді гортаємо вліво чи вправо та вибираємо потрібну активність (ходьба, біг чи велоспорт). Після натискання почнеться відслідковування. Доступна пауза та зупинка.

Якщо прогорнути зліва направо коли браслет активований, то ви побачите кількість спалених калорій. Прогорніть вниз і буде показана кількість вашого сну. 

Цікава функція — нагадування, що пора зайнятися зарядкою, у випадку якщо довго дивитеся телевізор чи сидите за комп’ютером.

Більш детально дивіться відео нижче.

Заряджається браслет за допомогою магнітного зарядного, яке потрібно підключити до блока живлення (наприклад, від телефона). Тримає заряд досить довго. В мене більше тижня.

Плюси: зручний дизайн, основні види спорту, синхронізація із смартфоном.

Мінуси: часом втрачається зв’язок із смартфоном і програму Huawei Wear потрібно перезапускати, можливі зависання (читайте нижче як із цим боротися).

Проблема 1. Може виникнути проблема із роботою. Кнопки вимкнення чи перезавантаження браслет не має. Читав в інтернеті, що люди тижнями дивляться на дисплей із надписом Waiting. Я вирішив дану проблему видаленням та новим додаванням браслета у програму Huawei Wear. Надіюсь, що даний спосіб допоможе багатьом.

Проблема 2. Браслет вимикається без попередження і не реагує. Потрібно декілька разів підключити та вийняти із зарядного, поки він не увімкнеться.


Google Play Huawei Wear



Google Play Huawei Health (Здоров’я)



Завантажити інструкцію на російській мові до Huawei Color Band A2