Гнучкий Huawei Mate X

Ера гонитв за тонкими, гнучкими та швидкими мобільними супутниками людини продовжується. Телефон Huawei Mate X має бути найтоншим та найшвидшим смартфоном із підтримкою 5G.

На відміну від Samsung Galaxy Fold у Huawei Mate X буде використовуватися дисплей, який розміщуватиметься на зовнішній стороні корпусу у складеному стані. А так – все той же смартфон у режимі телефона та планшета. Розширення розгорнутого у планшет Huawei Mate X становитиме 2480×2200 при 8 дюймах по діагоналі.

При перетворенні в телефон можна працювати із двома окремими дисплеями.

Гнучкий Huawei Mate X

Основний (із лицьової сторони) екран матиме розширення 2480×1148 пікселів та 6,6 дюймів діагональ, а співвідношення сторін становитиме 19,5:9. Другий дисплей матиме 6,38 дюйми та розширення 2480х892 пікселі.

Гнучкий Huawei Mate X

На задній стороні буде розміщена основна потрійна камера. Тому камеру можна буде використовувати для зйомки автопортретів. Її параметри поки що невідомі.

Гнучкий Huawei Mate X

Компанія стверджує, що їхній гнучкий смартфон/планшет буде найтоншим, його товщина у складеному стані становитиме всього 11 мм. Грані в закритому стані розміщуватимуться одна напроти одної, що візуально більш краще виглядає (на мою думку).

Гнучкий Huawei Mate X

Перетворивши смартфон у планшет матимемо товщину 5,4 мм. Одна сторона корпусу матиме підвищення, саме там буде розміщена камера із датчиками.

Батарея буде мати потужність 4500 мАгод, а заряджання буде можливе за допомогою кабеля USB-C, роз'єм якого розміщений із нижньої сторони виступаючої частини корпусу.

Гнучкий Huawei Mate X

Сканер відбитків пальців також інтегрований у даний блок. Він також виконуватиме функцію кнопки вимкнення. Одна кнопка для увімкнення/вимкнення та розблокування.

Технологія швидкого заряджання (SuperCharge) повністю підтримується та має потужність 55 Вт. За 30 хвилин смартфон заряджається на 85%, тому він являється найшвидше заряджаючимся смартфоном.

Підтримка 5G гарантується модемом власного виробництва – Huawei Baolong 5000. І знову компанія Huawei заявляє, що модель являється найшвидшим 5G смартфоном із швидкістю завантаження до 4,6 Гбіт/с.

Гнучкий Huawei Mate X

Процесором для смартфона буде Kirin 980, оперативки буде цілих 8 ГБ, вбудованої флеш пам’яті – 512 ГБ. Підтримуватиме карти пам’яті формату nanoSD.

Продаватися модель буде приблизно в середині 2019 за смішною ціною: 2600$ :)