TONFON 4 V cordless screwdriver review

Після шуруповертів популярність стали набирати акумуляторні викрутки. І якщо одні моделі більше схожі на дитячі іграшки, то інші можуть значно полегшити роботу. На мою думку, викрутка TONFON має всі шанси стати незамінним помічником у багатьох домашніх справах. Звісно, шуруповерт вона не замінить. А завдяки непоганій потужності та меншим габаритам буде кращим варіантом у багатьох ситуаціях.

Існує багато модифікацій. Для мене попалась з вбудованим ліхтариком (який я був би зламав, ніяк не міг зрозуміти як його увімкнути).

Короткі характеристики пристрою:

  • Ємність батареї: 1500 мАг;
  • Максимальна швидкість обертання: 200 об/хв;
  • Підходять стандартні біти;
  • LED-підсвічування;
  • Двигун: колекторний (щітковий);
  • Li-Ion акумулятор (скоріш за все, із стандартними характеристиками: максимальна напруга 4,2 вольти);
  • Обертаючий момент: 4 Нм;
  • Патрон: шестигранник;
  • Діаметр патрона: 6.35 мм;
  • Додатково: ручка, що повертається, індикатор заряду;
  • Комплектація: викрутка, комплект біт CR-VPZ2; CR-V5, USB кабель (без блоку живлення), інструкція, гарантійний талон.

Викрутка працює на звичайному акумуляторі стандарту 18650 (якщо вірити офіційним джерелам). Тому його можна самостійно замінити на більш ємний (наприклад, 3500 мАг). Необхідно враховувати, що потрібний високострумовий акумулятор.

Керування рухом вперед/назад здійснюється кнопкою вліво/вправо, яка знаходиться над кнопкою старту (аналогічна більшості шуруповертів).

На рукоятці знаходиться кнопка старту.

Зверху розміщена кнопка для повертання викрутки в горизонтальне положення та навпаки. Потрібно її натиснути та тримаючи, повернути рукоятку за годинниковою стрілкою, після чого відпустити для фіксації. Поворот у зворотному напрямку здійснюється також натисканням на цю кнопку та повертанням рукоятки проти годинникової стрілки.

TONFON 4 V cordless screwdriver review

Викрутка містить трищітку. В інструкції написано, що вона призначена для зміни швидкості обертання. Насправді це помилка перекладу. Це звичайна трищітка для регулювання крутного моменту, при досягненні якого, вона і спрацьовує. Це дозволяє правильно розрахувати силу для закручування або викручування шурупів та вберегти матеріали і саму викрутку від поломки. На відео знизу я демонструю її роботу.

До цього у мене була дешева китайська викрутка. Там ніякої трищітки нема, а шестерні пластмасові. Тому при трішки більшому навантаженні шестерні полетіли. Цього не станеться з викруткою від Tonfon. Але це може статися якщо перевести викрутку у положення «Свердло». Тому будьте уважні.

Ліхтарик знаходиться знизу на рукоятці. Ніякого відео по даній викрутці (конкретно такій модифікації) я не знайшов. Поки додумався натиснути на саму лінзу для увімкнення пройшло чимало часу:). Розробники явно хотіли посміятися.

Особисто для мене, викрутка подобається і нею дійсно користуюся (не просто пилом припадає). Наскільки вона якісна покаже лише час.

Існує версія із насадками, що являється досить привабливим варіантом.

Відео викрутка TONFON