Гнучкий смартфон – FlexPai

З’явився перший у світі смартфон із гнучким екраном, який складається. Китай як завжди по переду – фірма Rouyu Technology, яка являється спеціалістом в області матриць презентувала складний смартфон із гнучким дисплеєм. Але інновації на цьому не закінчилися.

Крім гнучкого дисплея новинка техніки також являється першим пристроєм у якому застосовується чіпсет Qualcomm Snapdragon 8150, що має 7 нанометрову будову і який ще офіційно не представлений.

Назва новинки звучить як FlexPai і в її основу лягла концепція, яку пропонує фірма Samsung у телефоні, який поки що умовно позначається як Galaxy X.

Модель являє собою пристрій із 7.8 дюймовим AMOLED дисплеєм. Екран може згинатися пополам та створювати пристрій із вже двома 4 дюймовими (майже) екранами.

Гнучкий смартфон – FlexPai

В розкладеному стані товщина пристрою складає всього 7,6 мм. За складання моделі відповідає шарнірний механізм, ресурс якого розрахований на 200 тисяч згинань.

Розробник заявляє, що екран пройшов сотні тестів на згинання, падіння, розтягнення і його надійність відповідає заявленим значенням.

Новинка оснащується двома камерами. Одна камера на 16 мегапікселів із ширококутним об’єктивом, інша камера позиціонується як телеоб’єктив і має розширення 20 мегапікселів.

Ціна пристрою залежить від конфігурації. Базова конфігурація включає процесор Snapdragon 8150, 6 гігабайтів оперативки, 128 гігабайтів флеш пам’яті. Інші моделі будуть мати таку конфігурацію: 8/256 ГБ і 8/512 ГБ пам’яті.

Гнучкий смартфон – FlexPai

Пристрій підтримує технологію швидкого заряджання але про ємність акумулятора поки що невідомо. Дана технологія всього за годину дозволяє зарядити пристрій від 0 до 80%.

Керує FlexPai все та ж Андроїд але із оболонкою Water OS. Продажі новинки повинні були початися в Китаї 1 листопада.