Phoenix

Якщо вам до вподоби операційна система андроїд від компанії Google, то ви можете спробувати її на своєму ПК. Все, що для цього потрібно — це завантажити дистрибутив операційної під назвою ОС Фенікс (Phoenix OS) та розпакувати її на розділ диска чи флешку. Саме головне це те, що всі дані залишаться на диску, але все ж рекомендується зробити їх резервну копію.

Після розпакування дистрибутиву перезавантажте свій ПК та зайдіть у меню завантаження BIOS та виберіть у якості завантажувального диска розділ диска чи флешку на який була розпакована ОС Фенікс (Phoenix OS). Ви отримаєте зручне меню пуск, багатовіконність, панель завдань та ін.

Рекомендується обладнання із процесорами Intel (краще Intel Atom), флешка об’ємом більше 4 гігабайт та більше 2 гігабайт оперативної пам’яті. Флешка із малою швидкістю буде гальмувати всю систему, тому використовуйте високошвидкісні флешки або SSD чи жорсткі диски.

Система підтримує більше 1000 додатків. У системі легко працювати із файлами, архівами, виконувати звичні операції. Для швидкої роботи підтримуються «гарячі» клавіші. В правому нижньому куті ви побачите область повідомлень — як у Windows 10. Із браузером "Зоряний пил" ваші сторінки будуть відкриватися миттєво. Він використовує останні технології на базі Chromium.

Підтримуються китайська та англійська мова. Я без проблем встановив російську — все як у звичайному андроїд гаджеті.

PS. В мене система запустилася та чудово працювала на ноутбуці із процесором від AMD (AMD A10-4600M APU with Radeon(tm) HD Graphics 2.30 GHz). Всі програми нормально функціонували, маркет працював і я встановлював із нього потрібний софт. Взагалі система працювала напрочуд швидко.

Сайт ОС Фенікс (Phoenix OS)