ASUS ROG Phone II

Маючи ASUS ROG Phone II та докупивши додаткові аксесуари, ви легко перетворите його у ігрову консоль, смартфон із двома дисплеями або навіть, у системний блок.

Не так давно найпродуктивнішою моделлю від ASUS був ASUS ROG Phone. Але прогрес не стоїть на місці, а геймінг вимагає більш кращого заліза. Тому був випущений ще більш потужний смартфон для змагального геймінгу ASUS ROG Phone II, який отримав ще потужніші складові ніж його попередник. Він став настільки популярним, що його заказали вже майже 2,5 мільйона людей, і число продовжує зростати. Пропонуються моделі від 500 до 1900 доларів, все залежить від складової, всього буде 6 моделей.

Як повідомляється, базова версія ASUS ROG Phone II матиме таку комплектацію: 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ вбудованої. Коштувати вона буде приблизно $509. Окремо буде доступна спеціальна версія Enjoy Peace in Beijing із такими ж показниками пам’яті, проте за ціною 537 доларів.

Інша конфігурація ASUS ROG Phone II із 12 Гб оперативної та 512 ГБ швидкої флеш пам’яті UFS 3.0 буде коштувати $870 і 900$ для версії Enjoy Peace in Beijing. Використовувана пам’ять LPDDR4.

Пізніше у продажу поступлять ASUS ROG Phone II Extreme Edition із цінником $1162, а також сама дорога модель ROG Phone II Esports Armor за 1900 доларів. Остання версія являється спеціальною та буде поставлятися у фірмовому чемоданчику, у якому буде набір ігрових аксесуарів та зарядка потужністю у 30 Вт.

Корпус виконаний із металу та покритий посиленим склом Gorilla Glass 6. На задній панелі реалізоване RGB-підсвічування.

Смартфон отримав 6,52 дюймовий AMOLED екран із розширенням 2340х1080. Частота оновлення екрана становить 120 Гц, а час затримки дорівнює 1 мс. Така частота дає досить плавну картинку не лише під час ігрового процесу, але при звичайних щоденних завданнях. Плавність та чіткість не буде зайвою при прогортанні електронних книг, веб-сторінок, перегляді відео та ін. Але за замовчуванням екран має частоту оновлення, яка рівна 60Гц. Це зроблено для економії енергії. При бажанні її можна підвищити у налаштуваннях. Співвідношення сторін екрана становить 19.5:9.

Підтримується HDR (10 біт) та охоплення кольорового простору DCI-P3 (108%), що зазвичай реалізовується у дорогих моніторах.

Екран має підвищену частоту дискретизації доторкання, яка сягає до 240 Гц. Це, на думку Asus, дає змогу набагато точніше розпізнати вхідний сигнал. Така частота перевершує якість стандартних частот 85 Гц та 87 Гц (їх можна спостерігати у OnePlus 7 Pro і Galaxy S10) у 4-ри рази.

Процесор Snapdragon 855 Plus дає додаткові переваги своєю швидкістю, має вищі тактові частоти ніж Snapdragon 855, які досягають 2,96 ГГц. До того ж, має набір власних ігрових функцій: Qualcomm Game Jank Reducer та Game Fast Loader. Виконаний Snapdragon 855 Plus за 7-ми нанометровим технологічним процесом. GPU Adreno 640 має частоту до 675 МГц, що більше на 15% ніж у попередньої моделі.

Основна камера подвійна із розширенням 48 Мп (Sony IMX586) і діафрагмою f/1.79 та 13 Мп. Кут огляду останньої становить 125°. Досить високе розширення отримала і фронтальна камера. Воно становить 24 Мп. У фронтальній камері реалізована підтримка HDR.

Автономність залежить від акумуляторної батареї на 6000 мА•год. Такої ємності вистачає на 7 годин гри PUBG (при 60 Гц екрані). Батарея має значно вищу ємність ніж пропонує будь-який конкурент. Роль швидкого заряджання виконують технології 30W ROG HyperCharge і Quick Charge 4.0.

Для охолоджування використовується внутрішня випаровувальна камера, а для кращого відведення тепла у корпусі передбачені вентиляційні отвори. Охолодити смартфон можна ще краще. Для цього пропонується зовнішня система охолодження AeroActive Cooler II. Дана система другого покоління значно тихіша (24 дБ), активніше відводить тепло, охолоджуючи задню панель корпусу на 5 °C (проти показника 4 °C у попередньої моделі). Зовнішній кулер має ще одну корисну особливість. Він може виконувати роль підставки. Так що смартфон можна поставити на столі, використовуючи кулер у якості підставки, а ігровим процесом керувати за допомогою безпровідного контролера.

ASUS ROG Phone II

Смартфон оснащений декількома портами USB-C. Також ASUS ROG Phone II отримав ще більш чуйні сенсорні кнопки Air Trigger. Тепер на них можна покласти пальці, а натискання виконувати лише по мірі необхідності (як на фізичних кнопках). Натискання супроводжуються тактильним відкликом. Також AirTriggers вміють розпізнавати жести.

Для більшого занурення в ігровий процес, в смартфоні встановили покращені та підсилені вібраційні моторчики. Тепер час їхнього відклику знизився із 63 до 20 мс (у порівнянні із попередньою моделлю).

ASUS ROG Phone II

Розблокувати екран можна вбудованим дактилоскопічним датчиком.

ASUS ROG Phone II отримав власний лаунчер для ігор Armoury Crate, особливістю якого є можливість задати індивідуальні налаштування для кожної гри. На режим Game Genie покладена функція опрацювання вхідних дзвінків та повідомлень під час гри. Даний режим блокує зміну яскравості екрана під час ігрового процесу.

Особливе розміщення антени забезпечує найкраще приймання сигналу та мінімальні затримки при під’єднанні до мережі Wi-Fi, не залежно від розміщення смартфона.

Фронтальні стереодинаміки із підтримкою DTS: X Ultra розміщені по боках екрана, що дозволяє імітувати багатоканальне звучання. Більш потужні динаміки мають у 2,5 рази потужніше звучання ніж у попередньої моделі ASUS ROG Phone. Наявний роз’єм 3,5 та ще 4-ри мікрофони.

Пропонуватиметься у якості аксесуару геймпад ROG Kunai Gamepad. Він буде кріпитися у вигляді двох модулів по боках смартфона. При бажанні, модулі можна з’єднати та використовувати як звичайний геймпад. Така конфігурація даватиме змогу використовувати одну із двох док-станцій: безпровідну WiGig, Pro Dock або Mobile Desktop, що дасть можливість виводити зображення на телевізор. Kunai Gamepad використовується у поєднанні із TwinView Dock II. Він додає другий сенсорний екран із частотою оновлення 120 Гц та часом відгуку 1 мс, акумуляторну батарею на 5000 мА•год та охолоджуючий вентилятор.  

ASUS ROG Phone II

Mobile Desktop Dock дає можливість скористатися смартфоном як системним блоком звичайного настільного комп’ютера. У док-станції присутні порти Ethernet, HDMI та USB-C. Тому її можна підключити до монітора чи телевізора.

Із безпровідних технологій модуль Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ad, який забезпечує швидкість до 4,6 Гбіт/с із мінімальною затримкою 3 мс. Три антени розміщені на гранях, а четверта – під задньою кришкою.

Працює ASUS ROG Phone II на Google Android 9 Pie, використовується пропрієтарна оболонка Asus, яка легко вирізняється фірмовим дизайном інтерфейсу.   

Нагадаю, що Xiaomi дала відповідь для ASUS, випустивши Xiaomi Black Shark 2.

Характеристики ASUS ROG Phone II:

Мережі: GSM / HSPA / LTE

Розміри та корпус

Розміри: 71 x 77.6 x 9.5 мм
Вага: 240 грам
Матеріал корпусу: Переднє та заднє скло Gorilla Glass 6, алюмінієвий корпус
SIM: Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)

Дисплей

Тип: AMOLED ємнісний сенсорний екран, 16 мільйонів кольорів
Розмір: 6,59 дюйма, (~ 80,3% співвідношення екрана до загальної площі)
Розширення: 1080 x 2340 пікселів, співвідношення сторін 19,5: 9 (щільність ~ 391 ppi)
Захист: Corning Gorilla Glass 6
Додатково: DCI-P3 108%, HDR10, 120 Гц, дотиковий сенсор 240 Гц

Платформа

OS: Android 9.0 (Pie), ROG UI
Chipset: Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 Plus (7 nm)
CPU: Восьмиядерний (1x2.96 GHz Kryo 485 & 3x2.42 GHz Kryo 485 & 4x1.8 GHz Kryo 485)
GPU: Adreno 640 (700 MHz)

Пам’ять

Наявність слоту для карт пам’яті: Ні
Інтегрована (залежить від моделі): 256/512 GB, 12 GB RAM

Камера

Основна: 48 МП, f / 1,8, 26 мм, 1/2 ", 0,8 мкм, PDAF / лазерне АФ; 13 МП, f / 2,4, 11 мм (надширококутна)
Характеристика: Подвійний світлодіодний спалах, HDR, автоматична панорама
Відео: 2160p@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@480fps; gyro-EIS (except @240/480fps)
Селфі: 24MP, f/2.2
Характеристики: Panorama, HDR
Відео: 1080p@30fps

Звук

Динаміки: Стерео
Роз’єм на 3.5mm: Так
Додатково: 24-bit/192kHz audio, активне шумозаглушення за допомогою спеціальних мікрофонів, DTS Headphone X

Комунікації

WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ad, дводіапазонний, Wi-Fi Direct, точка доступу
Bluetooth: 5.0, A2DP, LE, aptX HD
GPS: Так, із дводіапазонним A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
NFC: Так
Радіо: Ні
USB: 3.1, Type-C 1.0 зворотній роз’єм; роз’єм для аксесуарів
Датчики: Відбиток пальця (під дисплеєм), акселерометр, гіроскоп, наближення, компас

Акумулятор та зарядка

Незнімний акумулятор: Li-Po акумулятор 6000 мА•год
Зарядка: Швидка зарядка акумулятора 30 Вт (Quick Charge 4.0); Power bank / зворотна зарядка 10 Вт

Різне

Кольори: Чорний
Ціна: Близько 900 євро