DirectX 12

Вже більшість в курсі того, що зовсім недавно компанія, яка являється виробником популярних ігор, в тому числі гри World of Warcraft, разом із численними проханнями користувачів вплинула на компанію Microsoft. Діло в тому, що компанія Blizzard Entertainment внесла у гру World of Warcraft підтримку API DirectX 12, а це значно покращило продуктивність гри на підтримуваних відеокартах. Мінус всього у тому, що даним нововведенням змогли скористатися лише користувачі, на чиїх комп’ютерах встановлена операційна система Windows 10. Нижче можна завантажити драйвери із підтримкою DirectX 12 на операційній системі Windows 7 для відеокарт AMD. 

Як відомо, DirectX 12 являється ключовим компонентом, який забезпечує взаємодію між операційною системою та програмами із драйверами відеокарти. Тому використовуючи останні версії DirectX ви зможете подивитися на ігри по-новому. API DirectX 12 забезпечить використання всіх ядер багатоядерних процесорів одночасно, що збільшить об’єм роботи, яку виконує відеокарта за найкоротші часові проміжки. Графічні процесори відеокарти зможуть виконувати декілька завдань одночасно та пришвидшити редеринг із одночасним зменшенням затримки та збільшенням частоти кадрів. Всі ці покращення забезпечуються двома принципово новими особливостями DirectX 12: забезпеченням багатопотокового запису команд у буфер та асинхронними шейдерами.

Деякі особливості DirectX 12:

  • Покращення та збільшення продуктивності;
  • Можливість створення складніших ефектів та сцен;
  • Забезпечення ефективнішого використання багатоядерних процесорів;
  • Використання нових режимів накладення та консервативна растеризація, яка має покращити процес відсікання об’єктів та визначення зіткнень;
  • Забезпечення підтримки найновіших графічних прискорювачів;
  • Рівень абстрагування обладнання повинен бути знижений;
  • Поліпшення від об'єктів стану конвеєра і таблиць дескрипторів;
  • Наявна можливість об’єднання відеокарт різних виробників у єдину графічну підсистему.

По суті, DirectX 12 портували на стару версію операційної системи. Але для повної підтримки всіх можливостей компанія Microsoft рекомендує все-таки переходити на Windows 10.

Березневий пакет драйверів від компанії AMD можна завантажити із офіційного сайту. Його версія: Radeon Software Adrenalin 19.3.2. Саме починаючи із цієї версії, реалізована підтримка оптимізацій для Tom Clancy’s The Division 2 та підтримка API DirectX 12 для ОС Windows 7.

Як згадувалося вище, поки що підтримка DirectX 12 доступна лише для World of Warcraft. Надалі, можливо, кількість ігор, що будуть мати можливість використання даного API на Windows 7 зросте. Але все буде залежати лише від виробників відповідних проектів.

Встановивши драйвери Radeon Software Adrenalin 19.3.2, ви зможете покращити продуктивність у Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm для відеокарти Radeon VII на 4%. Також були виправлені деякі помилки Radeon ReLive для VR-додатків, виправлено неможливість ручного налаштування кривої вентилятора, а також проблеми із внесенням змін у налаштування Radeon WattMan, використовуючи інтерфейс Radeon Overlay. Також було внесено декілька нових розширень API Vulkan.

Сторінка для завантаження драйверів Radeon Software Adrenalin останньої версії