Samsung Galaxy Fold – складаний смартфон з гнучким екраном

Компанія Samsung презентувала свій розскладний смартфон із назвою Galaxy Fold. 4,6-дюймовий смартфон із розширенням 1960×840 пікселів при розкриванні перетворюється в 7,3-дюймову книжку-планшет із розширенням 2152×1536 пікселів.

Смартфон має товщину корпусу 7 мм у закритому вигляді та 6,9 мм у відкритому. За гнучкість відповідає система шарнірів, яка прихована на задній стороні.

Смартфон оснащується сучасним 7 нанометровим процесором Snapdragon 855 та 12 гігабайтами оперативної пам’яті. Об’єм внутрішньої пам’яті складає 512 гігабайтів.

Тривалість роботи залежить від 2 батарей потужністю 4380 мАгод, що рівномірно розподіляють між собою енергію.

На камери Samsung розщедрилася, їх у Galaxy Fold аж 6, 3 ззаду, 3 всередині та одна селфі камера спереду, коли смартфон розкритий. Камери мають розширення від 8 до 16 мегапікселів і дозволять сфотографувати будь-який момент в незалежності як ви тримаєте смартфон.

Робота додатків при трансформації не зупиняється, що було продемонстровано на виставці на прикладі Google Maps. Карта, що була запущена на складеному девайсі при розкритті продовжує показувати ту ж навігацію, яка була задіяна.

Одночасно на гнучкому смартфоні можна запустити 3 вікна та працювати із ними одночасно, тобто смартфон підтримує мультизадачніть. Два вікна малі, одне велике, які можна міняти місцями. 

Заряджається смартфон від безпровідної зарядки, яка іде у комплекті. Сам смартфон може також бути джерелом для заряджання навушників, фітнес браслетів та ін. Але пристрої мають бути сумісними із Galaxy Fold.

Кольорові варіації включають чорний, сірий, зелений та синій колір, дивіться на скриншоті знизу:

Samsung Galaxy Fold – складаний смартфон з гнучким екраном

Смартфон підтримує UFS 3.0, що збільшує швидкість додатків та взагалі роботу пристрою в рази.

Для розблокування потрібно просто доторкнутися пальцем збоку (коли смартфон складений).

Samsung Galaxy Fold у продажі спочатку стане доступним у США, пізніше в Європі. У другому кварталі 2019 року стануть доступними версії Galaxy Fold для LTE та 5G. Ціна приємно здивує:), буде починатися із відмітки $1 980.