AMD Ryzen — процесори нового покоління

Процесори AMD Ryzen — новий крок на шляху високопродуктивних технологій. Процесори мають приголомшливу продуктивність, великий потенціал для розгону, і звичайно, випереджають аналогічні рішення за доступною ціною. Завдяки функції одночасної багатопотоковості (SMT) висока продуктивність в іграх, графічних та відеоредакторах, САПР та інших програмних продуктах, які вимагають багато ресурсів для обчислень гарантована. Ядра нових процесорів розроблені так, щоб як найефективніше використовувати наявні ресурси мікроархітектури для забезпечення максимальної обчислювальної продуктивності.

В процесорах Ryzen використовується нова трирівнева кеш-пам’ять, яка має характеристики низької затримки, а нові алгоритми попередньої вибірки значно зменшують кількість кеш-промахів, що веде до збільшення пропускної здатності в порівнянні зі попередником.

Де потрібна висока продуктивність у першу чергу?

Звичайно, на промислових виробництвах, хмарних обчисленнях, технологіях віртуальної реальності, іграх, програмних продуктах для реалізації безпечності даних. Тому використання процесорів AMD Ryzen буде цілком оправданим рішенням із максимальною продуктивністю та мінімальним споживанням енергії. Процесори розроблені не лише для покриття поточних потреб в обчисленнях, вони будуть і в майбутньому цілком справлятися із поставленими завданнями.

Лінійка має рішення для різних задач, тому кожен зможе вибрати необхідний по продуктивності чи співвідношенні ціна/якість варіант. Залежно від кількості ядер буде коливатися продуктивність і ціна відповідно. Доступні процесори від 4 до 32 ядер (на момент написання статті). Звичайно від ціни залежить кількість кеш-пам’яті, потоків та можливий розгінний потенціал.

Процесори виготовляються по 14 та 12 нанометровому технологічному процесу, 12 нанометрів отримали процесори другого покоління. Процесори, які випускають по 12 нанометровому технологічному процесі мають підвищені тактові частоти та алгоритми прискорення, а також сумісні із платформою Socket AM4.

12 нанометрові процесори підтримують механізм XFR 2, який може дати додатковий буст при умові, що по даних внутрішньої телеметрії процесор без наслідків може ще прискоритися.  

Порівняти ціни на процесори AMD Ryzen можна перейшовши по лінку