Помилка запуску Skype

Вже на двох комп’ютерах при перевстановленні операційної системи Windows 7 та при інсталяції скайпу у мене виникли проблеми. Суть в тому, що програма встановлюється нормально, а запускатися відмовляється. Системне повідомлення видає таку помилку: 

«Запуск программы невозможен, так как на компьютере отсутствует MSVCP140. dll. Попробуйте переустановить программу.»

Я не став довго шукати та розбиратися у всіх нюансах. Хоча першою була спроба завантаження файлу MSVCP140.dll із метою копіювання його у відповідні директорії. На жаль, в інтернеті людей, які хочуть «безкоштовно допомогти» хоч відбавляй. Перший завантажений файл містив вірус, другий також. Тому, щоб не тратити власний час я скористався збіркою (на мою думку це найкращий варіант вирішення подібних проблем) RuntimePack.

Після встановлення (воно трішки затягається, тому потрібно набратися терпіння) скайп запустився без проблем.

Про завершення встановлення програма повідомить:

Помилка запуску Skype

Дана програма вирішує не лише описану проблему, а ще велику кількість подібних, які пов’язані із відсутністю певних dll бібліотек.

На всякий випадок (на момент встановлення) потрібно вимкнути антивірус, бо мій 360 Total Security не давав і секунди спокою із постійними запитаннями. Через це встановлення затягнулося на кілька десятків хвилин.

Офіційний сайт збірки RuntimePack