Інструкція до 3D-ручки SMAFFOX SMA-1plus

Я ніколи сильно не цікавився 3D-ручками, поки не купив таку іграшку для своєї доньки на подарунок. Після покупки виникли деякі запитання щодо використання пристрою. Тому вирішив розказати та показати все для початківців (стаття та відео не будуть цікавими для тих, у кого вже були або є такі пристрої).

Ручка поставляться у якісному кейсі та із запасним соплом. У комплекті іде підставка. Але її можна використовувати лише після охолодження, тому що пластик, який витікає, повністю вплавляється у підставку. Після цього користуватися нею стане неможливо. До того ж вона дуже легко перекидається. Я наклеїв на низ липку стрічку, яка добре приклеюється і не залишає слідів.

Важливі моменти при використанні пристрою:

  • Враховувати високу температуру;
  • Ніколи не використовувати повністю пластик до кінця. Обов’язково потрібно залишати 2-3 сантиметри для того щоб ручка могла його витягнути. Інакше він застрягне і без розбирання вже не обійтися;
  • Обов’язково після закінчення роботи витягати пластик з ручки;
  • Кінець витягнутого пластику потрібно обрізати ножицями;
  • Слідкувати за подачею пластику, усувати закручування.

Інформація. У комплекті з ручкою ідуть моделі для малювання (картинки виконані на папері). Також повинен бути прозорий листок пластику. Цей пластик потрібно накладати поверх малюнка, який збираєтеся обводити. Після охолодження готова модель легко з нього знімається.

Як користуватися?

1. Потрібно під’єднати ручку до живлення (блок та кабель зі входом microUSB). З правого боку знаходиться кнопка «L». Натискаючи на неї, можна вибирати тип пластику: PLA або ABS (уточніть тип пластику, тому що температура для роботи у них різна).

SMAFFOX SMA-1plus

2. Натиснути на кнопку зі стрілкою вниз, яка знаходиться з лівого боку. Ручка почне нагріватися. Коли температура буде досягнута ви побачите зміну забарвлення світлодіода на зелений колір.

SMAFFOX SMA-1plus

SMAFFOX SMA-1plus

3. Коротким натисканням на кнопку «L» можна вибирати швидкість. Чим нижча швидкість, тим нижча температура ручки. Рекомендую починати із одиниці.

Примітка. Для ручного введення значень температури потрібно виконати подовжене натискання на кнопці «L». Цифри на дисплеї почнуть мигати. Натисканням на кнопку вниз та вверх можна задавати потрібну температуру. Після введення значень, для фіксації, потрібно виконати коротке натискання на кнопку «L».

4. Вставити пластик у отвір та притримуючи, натиснути на кнопку «Вниз». Пластик почне затягуватися і через декілька секунд можна малювати.

Примітка. В процесі роботи можна поставити процес на паузу коротким натисканням на кнопку «Вниз». Відновити роботу можна, знову натиснувши на кнопку «Вниз».

5. Для зміни кольору пластику або після завершення роботи потрібно поставити ручку на паузу кнопкою «Вниз» та виконати подовжене натискання на кнопці «Вверх». Пластик почне витягуватися. Якщо моторчик після витягнення пластику не зупиняється, то потрібно виконати коротке натискання на кнопку «Вверх».Після тривалої паузи ручка автоматично переходить в режим очікування та виймає пластик.

SMAFFOX SMA-1plus

Купували ручку на офіційній сторінці магазину SMAFFOX в AliExpress. Крім моделей, які працюють від блока живлення, також присутні акумуляторні версії. У комплекті іде PLA заправка.

Відео:

Дивитись відео

Одночасно з ручкою заказали в іншого продавця (тому, що дешевше) 200 метрів PLA пластику, який прийшов значно швидше від самої ручки.

SMAFFOX SMA-1plus

Сторінка продавця SMAFFOX

Сторінка продавця PLA пластику