Як використовувати екшени в графічному редакторі Adobe Photoshop

Більшість екшенів, які можна знайти у мережі призначені для використання на англійській версії Adobe  Photoshop. Якщо такий екшен запустити на виконання в російськомовній версії, скоріш за все будуть помилки і виконання скрипта припиниться. Це в першу чергу пов’язане із назвами, наприклад, в російськомовній версії фотошопу ми створюємо «Слой», тоді як англійська версія шару бути мати назву «Layers». І запустивши на виконання такий екшен, російськомовний фотошоп буде шукати якраз то «Слой», і не знайде, тому що його просто не існує (замість нього Layers). Звідси і помилки при виконанні англомовних екшенів.

Тому для роботи із екшеном, який призначений для англійської мови потрібно встановити англомовну версію Adobe  Photoshop. Якщо ви не хочете встановлювати версію із англійським інтерфейсом, то існує дуже простий спосіб зробити свій Adobe  Photoshop англомовним, причому даний спосіб двонаправлений. Ви без проблем зможете вернути російську мову назад.

Якщо вас зацікавив цей спосіб — переходьте для читання до наступної статті.

Багато екшенів супроводжуються детальними інструкціями (правда на англійській мові). Розглянемо на практиці алгоритм виконання екшену із назвою «GraphicRiver - Gif Animated Smoke Photoshop Action», який можна знайти та завантажити в інтернеті. Даний скрипт додає ефект диму до фотографії. Також можливий варіант із анімацією.

Перед тим як перейти до виконання екшену потрібно встановити сам скрипт.
Для цього натискаємо Alt + F9, щоб викликати вікно «Операції (Actions)».  
Далі потрібно завантажити операції «Загрузить операции… (Load Actions)», вказати шлях до папки у якій зберігаються ваші екшени та натиснути Загрузить (Load).

Друге, що потрібно зробити — це встановити додаткові елементи, якщо такі є у вашому екшені. В нашому уроці, щоб операції спрацювали правильно та без помилок потрібно встановити пензлі. Дана операція виконується із вікна із пензлями та аналогічна попередній.

Алгоритм виконання:

  • 1. Відкрийте зображення
  • 2. Створіть новий шар з ім'ям «mask» (без лапок і ком)
  • 3. Виберіть пензель з непрозорістю 100% і намалюйте маску
  • 4. Створіть новий шар з ім'ям «brush» (без лапок і ком)
  • 5. Виберіть пензель з непрозорістю 100% і малюйте лінію, як показано у відео.
  • 6. Виберіть «Animated Smoke» на панелі дій
  • 7. Натисніть кнопку відтворити для запуску екшена
  • 8. Коли ви закінчите, ви можете додати анімацію. Для цього натисніть «Add Animation» в панелі дій
  • 9. Дивіться відео, як редагувати шари
  • 10. Збережіть результат як статичний або gif (для gif-анімації перейдіть в «Файл → Експортувати → Зберегти для веб-сторінки»). Виберіть формат gif та в налаштуваннях встановіть постійне повторення анімації. Також анімацію можна зберегти у відеофайл.

Відеоурок «Як використовувати екшени в графічному редакторі Adobe Photoshop?»:

Дивитись відео

Надіюсь, що даний відеоурок стане для вас нагоді. Робив для себе, і вирішив поділитися з іншими.