Інструкція до велокомп’ютера M-Wave M16

Велокомп’ютер M-Wave M16 непоганий бюджетний варіант провідного комп’ютера німецького виробництва. Розглянемо звичайну та відеоінструкцію первинних налаштувань.

Пропоную загальну інструкцію для велокомп’ютерів виробництва M-Wave, яка підійде для більшості моделей. Різнитися будуть лише налаштування деяких додаткових функцій. А також детальну відеоінструкцію до велокомп’ютера M-Wave M16.

Загальна (для декількох моделей) інструкція:

Інструкція по експлуатації велокомпьютера M-WAVE SILICON
(Арт. 5-244710, 5-244711, 5-244712, 5-244713, 5-244714, 5-244715)

 

Встановлення комп'ютера

Закріпіть велокомп’ютер на кермі, використовуючи силіконовий хомут корпусу. Закріпіть сенсор на вилці, використовуючи пластикові хомути (не затягуючи їх до кінця). Після цього закріпіть магніт на спиці переднього колеса таким чином, щоб відстань між ним і сенсором була не більше 2 мм. Підніміть переднє колесо і прокрутіть його. Якщо індикація з'явилася, то велокомп’ютер встановлений правильно, якщо немає, перевірте взаємне розташування датчика і сенсора. Після цього затягніть хомути і кріплення магніту. (Див. на окремому рис. доданому до велокомп'ютера).

Введення розміру діаметра колеса

При одночасному утриманні кнопок SET і MODE протягом 2 секунд або після заміни батарейки, пристрій перемикається в режим введення розміру діаметра колеса. Кнопкою MODE вибирайте цифру, кнопкою SET підтверджуйте цифру. Після введення розміру колеса буде запропонований вибір одиниць вимірювання KM/MILE (для вибору MODE, для підтвердження SET).

Щоб визначити розмір колеса, встановіть ваш велосипед на рівну поверхню. Нанесіть мітку на поверхні переднього колеса (наприклад, клапан камери). Проїдьте на велосипеді так, щоб колесо зробило один повний оборот. Відстань між поміченими точками і є вимірюваним діаметром колеса.

Примітка: При видаленні батарейки будуть видалені вхідні розміри колеса.

Введення віку і ваги велосипедиста

Після введення даних колеса. Натисніть кнопку MODE для вибору потрібної цифри, натисніть кнопку SET для підтвердження.

 

Встановлення викиду CO2 вашим автомобілем

Після введення даних велосипедиста ви можете встановити дані щодо викиду CO2 в атмосферу вашим автомобілем, або залишити середнє показання викиду CO2 рівне 159 г / км (за замовчуванням).

START / STOP

Щоб запустити велокомп’ютер, натисніть кнопку MODE. Для зупинки велокомп’ютера, не використовуєте його протягом більше 5-6 хвилин, потім велокомп’ютер автоматично вимкнеться, для збереження заряду батареї.

Аналіз поточної швидкості

Знак "+" або "-" з'являється праворуч від швидкості. Знак "+" означає, що ви їдете швидше, ніж ваша середня швидкість (AVS). Знак "-" означає, що ви їдете повільніше, ніж ваша середня швидкість.

Поточна швидкість (SPD)

Поточна швидкість має діапазон від 0 до 99 км / год (0 до 99 м / год).

Основні функції

За допомогою кнопки MODE в робочому режимі виберіть наступні пункти меню (функції):

Годинник (12H / 24H)

Натисніть кнопку SET протягом 2 секунд. "24H" почне мерехтіти, для перемикання між 12 і 24-годинними форматами натисніть MODE, натисніть кнопку SET для підтвердження. Далі цифри години почнуть мигати. Використовуйте кнопку MODE, щоб вибрати потрібне значення, кнопкою SET підтвердіть значення. Після чого почнуть мигати хвилини, натискайте кнопку MODE, щоб вибрати потрібне значення, кнопкою SET підтвердіть.

Загальний пробіг (ODO)

Щоб встановити загальний пробіг (при знаходженні в даному пункті меню), натисніть і утримуйте кнопку SET протягом 2 секунд, поки остання цифра не почне блимати. Щоб змінити значення, натисніть кнопку MODE, для підтвердження натисніть кнопку SET.

Пройдений шлях (DST)

Для скидання лічильника пройденого шляху (при знаходженні в даному пункті меню) натиснути SET протягом 2х секунд. При цьому будуть скинуті Пройдений шлях (DST), Таймер часу в дорозі (TM) і Середня швидкість (AVS).

Максимальна швидкість (MXS)

Для скидання лічильника максимальної швидкості (при знаходженні в даному пункті меню) натиснути SET протягом 2х секунд.

Середня швидкість (AVS)

Для скидання лічильника середньої швидкості (при знаходженні в даному пункті меню) натиснути SET протягом 2х секунд.

Таймер часу в дорозі (TM)

Показує пройдений час у дорозі при включенні велокомп’ютера.

Температура

При знаходженні в пункті меню температура можна змінити одиниці вимірювання з Цельсія (C °) на Фаренгейт (F °). Натисніть і утримуйте кнопку SET протягом 2 секунд, "C °" почне блимати, натисніть кнопку MODE, щоб вибрати "C °" або "F °" і натисніть кнопку SET для підтвердження вибору.

Лічильник Калорій (CAL)

Для скидання лічильника спалених калорій (при знаходженні в даному пункті меню) натиснути SET протягом 2х секунд.

Збереження (CO2)

Функція CO2 показує збереження рівня CO2 в порівнянні з автомобілем.

SCAN

Режим сканування дозволяє відображати циклічно функції DST, MXS, AVS і ТМ на екрані без натискання клавіш. Для включення режиму SCAN натискайте кнопку MODE до моменту, коли на дисплеї з'явиться напис SCAN.

Інструкція до велокомп’ютера M-Wave M16

Для того, щоб велокомп’ютер правильно показав пройдений шлях та швидкість руху, потрібно ввести дані довжини колеса, точніше покришки. Вирахувати довжину покришки можна зробивши позначку та провести велосипед, щоб колесо зробило один повний оберт.

Відстань між позначками і буде нашими даними, які потрібно ввести в міліметрах.

Для введення налаштувань потрібно вибрати в меню одометр, натискаючи кнопку Mode.

Після того як вибраний режим ODO потрібно одночасно натиснути дві клавіші (Set і Mode) та тримати, поки не відобразиться меню для введення даних. Тоді потрібно відпустити кнопки. Зверніть увагу, що всі параметри будуть анульовані (кількість проїханих кілометрів і так далі.)

Вводимо діаметр нашої покришки. Клавішею Mode вводимо цифри а Set підтверджуємо.

Знову натискаємо клавішу Set, вибираємо одиниці вимірювання, вказуємо максимальну швидкість для вимірювання і знову Set. Готово. Можна перевіряти чи правильно працює наш спідометр та одометр.

Відеоінструкція до велокомп’ютера M-Wave M16

Великий вибір велокомп’ютерів із доставкою по всій Україні

Дивитись відео