Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Network traffic control by SterJo NetStalker

Невелика за розміром та портативна програма для контролю трафіку. З її допомогою можна проводити моніторинг та виявляти потенційно небезпечні процеси, які можуть вказувати на діяльність шкідливого ПО.

На сайті автора доступна звичайна версія для встановлення та портативна. Після завантаження та запуску можна вибрати мову системи (якщо цього не відбулося автоматично). Потрібно відкрити «Options» → «Preferences...» → вкладка «Language». Далі потрібно перезапустити програму. Зробите це можна, викликавши контекстне меню на іконці SterJo NetStalker, яка знаходиться біля годинника в треї.

Network traffic control by SterJo NetStalker

Час від часу та при запуску утиліта буде моніторити доступ різних програм та процесів до мережі інтернет та показувати попередження. Ви вже повинні самі вирішити, що робити у конкретному випадку. Можна додати процес в довірений або заблокувати. Тут стає зрозумілим, що SterJo NetStalker не підійде для початківців, оскільки для налаштування та роботи потрібні певні знання.

Network traffic control by SterJo NetStalker

В налаштуваннях можна задати параметри завантаження утиліти (запуск разом з ОС, згортати в трей). Можна створювати власні правила, використовуючи адреси, порти та дію (дозволити/заборонити).

Аналог: прекрасна заміна «AnVir Task Manager»

Цілком зрозуміла утиліта, яка може стати чудовим доповненням до безпеки вашого ПК.

Сторінка SterJo NetStalker