Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 and Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Windows Startup Management

Можна помітити, що багато програм завантажуються разом з ОС Windows, що може призвести до сповільнення вашого комп’ютера. Багато програм можуть бути безпечно вимкнені або видалені без впливу на функціональність. Це лише прискорить завантаження вашого ПК та його продуктивність в цілому.

Для простого та зрозумілого керування автозавантаженням можна звантажити утиліту SterJo Startup Patrol.

Можна завантажити портативну версію та використовувати її на будь-якому ПК, скопіювавши на флешку.

Після запуску утиліта сформує список програм, які запускаються разом з Windows. Буде виведена така інформація: назва програми, місцерозміщення файлу, секція в реєстрі, опис, виробник, версія, цифровий підпис, шлях до процесу, розмір, дата створення/доступу/змінення, місцерозміщення запису в реєстрі.

1. Для додавання власної програми в автозавантаження потрібно відкрити «Файл» → «Новый Элемент» (можна натиснути на комбінацію клавіш Ctrl+N).

2. Далі заповнити такі поля:

SterJo Startup Patrol

  • Назва – довільне ім’я (бажано щоб воно було для вас зрозумілим);
  • Значення – шлях до виконуючого файлу (наприклад, для програми KeePass 2 він буде таким: C:\Program Files\KeePass Password Safe 2\KeePass.exe). Більшість програм встановлюються в теку C:\Program Files.
  • Секція – гілка реєстру у яку буде доданий новий запис.
  • Параметри я не вказував.

3. Після заповнення полів можна натискати на кнопку «Готово».

4. Програма після цього покаже попередження та програє звук. Потрібно натиснути «Принять».

SterJo Startup Patrol

Після цих дій програма, яку ви додали в автозавантаження, повинна запуститися автоматично після завантаження ОС.

Для того щоб мати можливість видали, вимкнути, отримати інформацію по певному елементу, потрібно викликати на ньому контекстне меню та вибрати потрібну дію.

SterJo Startup Patrol

В налаштуваннях можна вибрати як буде поводити себе SterJo Startup Patrol після завантаження ОС. Можна увімкнути автозавантаження та відмітити опцію для згортання програми в трей. Там же можна вибрати мову програми.

Порада. Якщо ви не хочете користуватися додатковим софтом, то наберіть комбінацію клавіш Win+R і введіть у поле: msconfig. Після цього натисніть «Ок» та у вікні, яке відкриється перейдіть у вкладку «Автозагрузка». Тут можна керувати автоматичним завантаженням програм.

SterJo Startup Patrol

SterJo Startup Patrol

Найпростіший спосіб додавання програми в автозавантаження полягає в наступному: потрібно скопіювати ярлик потрібної програми у теку «C: → Users → User → AppData → Roaming → Microsoft → Windows →Start Menu → Programs → Startup».

User – це ім’я користувача (у вас може бути Андрій, Наталія і так далі).

SterJo Startup Patrol

Сторінка утиліти SterJo Startup Patrol