Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 5.0 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/Платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

PlantSnap

Закінчу невелику серію оглядів по розпізнаванню рослинного та тваринного світу камерою свого смартфона. На цей раз знайшов ще один цікавий додаток із високими оцінками на маркеті. Програма PlantSnap призначена для визначення рослин за їхнім зовнішнім виглядом, використовуючи ідентифікацію по фото.

Автори говорять, що їхній додаток не прив’язаний до конкретного регіону та може визначати види рослин по всій планеті Земля. Думаю, що буде корисно встановити його подорожуючи по світу.

Досліджуйте дерева, кущі, трави, квіти, гриби у будь-якій точці світу чи на своїй місцевості.

Просто наведіть камеру смартфона на досліджуваний об’єкт та отримайте його назву, опис, місцезростання та іншу корисну інформацію. Можна також вибрати готові фото із вашої галереї.

Досліджуйте, визначайте та просто милуйтеся галереєю квітів, що зібрані зі всієї нашої планети.

Програмне забезпечення використовує технологію машинного навчання та штучного інтелекту, що гарантує якнайкращі результати розпізнавання.

База даних вже має вражаючу кількість рослин та становить 585 000+ видів рослин (хоча за даними вчених, рослин понад 500 тисяч. Мабуть, зібрали всі :)) Безкоштовна версія програми (як я зрозумів) може дати розпізнати 2000 видів рослин на місяць. Для більш широкого функціоналу і без реклами, потрібна професійна версія програми.

Використовуючи карту досліджень, можна досліджувати рослини, що знаходяться у вашій місцевості та у будь-якій точці планети Земля, все на ваш вибір.

Додаток виконує свою функцію. Для ідентифікації використав рослину, що має таке латинське ім’я: Hepatica nobilis. Рослина розпізналася без проблем. Також були показні схожі види. Дивимося скриншот знизу.

PlantSnap

Опис, звичайно, нікудишній, переведений перекладачем. Тому для ознайомлення визначаємо, тоді копіюємо латинську назву та читаємо в інтернеті.

Google Play