Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows XP SP3 та вище
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Перетворення флешки на завантажувальну програмою Simply Boot Flash Creator

Перед вами програма, яка легко перетворить звичайну флешку на завантажувальну, яка зможе бути завантажена як на нових так і на старих комп’ютерах.

За допомогою програми Simply Boot Flash Creator ви зможете:

  • Швидко у режимі «AUTO» створити завантажувальну флешку;
  • Встановити/перевстановити загрузчик без форматування носія (SKIP);
  • Режим «AUTO» має певну особливість: всі usb-накопичувачі, які мають розмір менший за 2 гігабайти будуть відформатовані у FAT, які більші за розміром 2 гігабайтів — у FAT32;
  • Після створення завантажувальної флешки є можливість редагувати menu.lst (конфігурацію завантаження). Для цього автор рекомендує використовувати текстовий редактор AkelPad;
  • Наявна можливість перевірки та тестування роботи завантажувального меню (QEMU). Але вбудована QEMU працюватиме лише із завантажувальними накопичувачами, що створені у Simply Boot Flash Creator. Використовуючи QEMU можна перевірити роботу завантажувального меню та загрузчика флешки. А от завантажувати яку-небуть операційну на QEMU не потрібно.

Програма має певні обмеження:

  • Працює лише на версіях Windows, починаючи із OS Windows XP SP3 та новіших;
  • Підтримуються флешки із розміром до 32GB;
  • Форматування можливе лише у FAT16 або FAT32;
  • Програма орієнтована на Windows. На інших операційних робота не гарантується;
  • У середовищі Windows Vista/7/8/8.1/10 бажано запускати програму від імені адміністратора.

Simply Boot Flash Creator має англомовний інтерфейс але повідомлення виводяться на російській чи англійській мові, що залежить від мови вашої операційної системи.

У програмі можна побачити опцію «ALL». Вона дозволяє відобразити у меню інші, крім флешок, диски (ті, які операційна визначає як HDD). Дану опцію бажано не вмикати, щоб випадково не відформатувати локальні диски комп’ютера.

У режимі «AUTO» носій, який ви маєте перетворити на завантажувальний буде відформатований і всі дані будуть стерті. Тому будьте уважні та обережні!

Зверніть увагу, що програма не записує на флешку операційну систему. Вона її робить лише завантажувальною. Для того, щоб мати змогу встановлювати із флешки операційну систему, потрібно розпакувати ISO образ із нею у корінь флешки, яку ви зробили завантажувальною. Для цього можна використати звичайний архіватор або програму UltraISO чи аналог для неї.

Сторінка автора програми Simply Boot Flash Creator