Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10, 8.1, 8, 7, XP
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Don't Sleep

На відміну від PreventTurnOff, Don't Sleep являється більш функціональною утилітою для керування живленням комп’ютера. Можна заборонити переходити в режим очікування, сплячий режим, режим гібернації, функції вимкнення та перезавантаження.

Утиліта може запускатися разом з Windows (опцію потрібно увімкнути). В налаштуваннях можна вказати щоб програма згорталася після запуску (закриття, згортання) в трей.

З меню програми можна перейти до параметрів екрана, електроживлення, відкрити диспетчер завдань, властивості системи та ін.

Don't Sleep має планувальник та таймер.

Після відкриття програми можна побачити дві вкладки: «Не спать!» та «Спать!». Кожна має власні налаштування. Можна заставити комп’ютер спати, вимкнути екран та змінити налаштування електроживлення при певних умовах. Наприклад, якщо клавіатура та миша неактивні протягом певного часу.

Вкладка «Не спать!» дає змогу заборонити для комп’ютера вимикатися, завершувати сеанс, вмикати заставку та вимикати монітор, а також забороняє сон/гібридний сон/гібернацію.

Для детального керування можна використовувати таймер, параметри завантаженості процесора, завантаженості мережі та ємності батареї.

Утиліта Don't Sleep дуже гнучка та має значно більше функцій у порівнянні зі стандартними системними, але підійде для більш досвідчених користувачів. Для всіх інших можна використовувати її спрощений аналог PreventTurnOff.

Мову можна змінити натисканням на копку «# LNG».

Сторінка програми Don't Sleep