Вірусна програма атакувала користувачів Андроїд

Основним признаком зараження являється швидке сідання акумуляторної батареї. Вірус поширюється виключно на пристрої, які керуються ОС Андроїд. Самим цікавим являється те, що поширилася шкідлива програма із магазину Google Play.

Вірусна програма вже отримала ім’я Andr/Clickr-AD і була вбудована у додатки, які користувачі завантажили близько 2 мільйонів разів.

Вірус являється рекламною шкідливою програмою, яка виконує перехід на рекламні лінки. Будь-яка спроба щось із цим зробити ігнорується. Andr/Clickr-AD активний протягом всього часу, а тому смартфон безперервно виконує обчислення, звідси і швидке розряджання батареї.

Компанія Google говорить, що всі додатки, які піддалися зараженню вже видалені із магазину.

Як же видалити вірус? А ніяк. Потрібно скинути смартфон до заводських налаштувань. При цьому не забудьте про створення резервних копій файлів, що зберігаються в пам’яті телефону. Картку пам’яті краще на період такої операції вийняти зі смартфона.

Як бачимо, з магазину постійно можна підхопити якусь заразу, не зважаючи на те, що корпорація Google робить все жорсткіші вимоги для розміщення різних додатків у маркеті та перевіряє їх своїми алгоритмами. Але по останніх новинах видно, цього недостатньо.