How to restore access to your Google account

Стаття на реальному прикладі розповість як змінити забутий пароль від свого акаунту Google, використовуючи смартфон. Зверніть увагу на те, що на телефоні виконаний вхід. Тобто, ви просто забули пароль і не можете зайти у свій акаунт на інших пристроях.

Приклад показаний на телефоні Samsung Galaxy M30s з російською мовою інтерфейсу. Скоріш за все, у вас на смартфоні відновлення доступу буде відрізнятися, але основні принципи залишаться і ви легко зможете відновити доступ.

1. Потрібно перейти в налаштування (значок шестерні) телефону. Далі відкрити пункт меню «Учетные записи и архивация» → «Управление учетными записями».

Google account

Google account

2. Вибрати потрібний обліковий запис, натиснувши на ньому.

Google account

3. Натиснути на «Акаунт Google».

Google account

4. Вибрати вкладку «Личная информация» → «Пароль».

Google account

5. Натиснути «Забыли пароль» → «Далее».

Google account

6. Далі потрібно підтвердити, що це дійсно ви. Для цього потрібно ввести дані авторизації до телефону (графічний ключ, пароль, відбитки пальців і так далі). Я використав сканер відбитків пальців. Потрібно натиснути кнопку «Продолжить» та підтвердити свою особистість.

Google account

7. Придумати пароль та ввести його. Далі ввести ще раз для підтвердження і натиснути на кнопку «Сохранить пароль».

Google account

Після цього можна було спокійно зайти в обліковий запис на комп’ютері. На телефоні може виникнути помилка та пропозиція знову провести авторизацію. Я нічого не робив, а просто закрив вікно, оскільки пароль змінився і відбулася успішна авторизація на інших пристроях.

Примітка. Якщо ви вийшли з акаунту та забули пароль, то способи відновлення будуть іншими і не завжди успішними.