Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Залежить від версії смартфона
Ліцензія: Безплатна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Програми для фонового запису відео для ОС Андроїд

Стандартні додатки для камери та більшість сторонніх програм не дозволяють вести фоновий запис відео. Після блокування телефона вони припиняють свою роботу. Якщо ви плануєте використовувати свій смартфон замість відеореєстратора або маєте інші потреби для ведення фонової зйомки, то варто спробувати спеціальний софт.

Програм, які пропонують фоновий запис дуже багато. Кожна має свої переваги та недоліки. Потрібно бути готовим до того, що більшість функцій професійної спрямованості будуть платними.

Для всіх програм потрібно надати дозвіл на використання камери, мікрофона, дозвіл на доступ до пам’яті, іноді на визначення місцезнаходження і тому подібне.

Сучасні телефони мають одну єдину спільну функцію – зробити все для максимальної енергоефективності. Тому після блокування операційна система зупиняє більшість фонових процесів задля економії заряду батареї. Для нормального функціонування більшості програм для фонового запису, потрібно вимкнути саме для них економію заряду батареї, дозволити працювати поверх інших вікон та застосувати інші необхідні для нормальної роботи параметри. Інакше після блокування програма може певний час працювати, а далі зупинятися.

Загальний для оглянутих утиліт знімок екрана (зняті прапорці означають вимкнену функцію оптимізації батареї):

Background Video Recorder Pro

Background Video Recorder Pro (BVR Pro)

Після встановлення ви побачите три нових іконки: BVR OneClickPro, BVR Pro та BVR Record Now Pro. Головною являється BVR Pro. Після запуску потрібно надати дозволи.

Background Video Recorder Pro (BVR Pro)

Надайте для програми необхідні дозволи.

Background Video Recorder Pro (BVR Pro)

Background Video Recorder Pro (BVR Pro)

Головне вікно складається з єдиної великої кнопки. Для початку запису потрібно її просто натиснути. Далі можна блокувати екран, запис відео продовжиться. При потребі відео можна поставити на паузу або зупинити.

Background Video Recorder Pro (BVR Pro)

У меню (три риски) доступні різні функції:

Background Video Recorder Pro (BVR Pro)

  • Захоплення;
  • Попередній перегляд;
  • Знімок;
  • Виявлення руху;
  • Filter Camera;
  • Baby Monitor;
  • Відеогалерея;
  • Галерея зображень;
  • Запис за розкладом;
  • Налаштування.

Можна із назв зрозуміти, що присутні функції виявлення руху, моніторинг за маленькими дітьми та ін. Детектор може працювати не лише на відео, але й на звук.

В налаштуваннях можна вибрати камеру з якої буде проводитися запис (фронтальна або основна), вказати дозвіл відео, якість та дозвіл фото, вказати час перезапуску відео, увімкнути зменшення шуму, увійти в Google-акаунт для завантаження записаних відео на хмарний диск та ін. Налаштувань багато навіть у безплатній версії.

За замовчуванням при записі відео зображення із камери не передається на екран, але в налаштуваннях можна увімкнути прев’ю (Налаштування → Основні налаштування камери → поставити перемикач напроти «Попередній перегляд вгорі»).

Background Video Recorder Pro (BVR Pro)

При натисканні на іконку BVR Record Now Pro запис відео почнеться автоматично.

При натисканні на кнопку BVR OneClickPro запис почнеться після того як ви натиснете кнопку збільшення гучності на телефоні.

На мою думку, хороша програма із чудовим функціоналом. Але будьте готові до великої кількості реклами у безкоштовній версії.

Сторінка додатка Background Video Recorder Pro (BVR Pro) в маркеті

Фоновий запис відео (Background Video Recorder Pro)

Після встановлення програми «Фоновий запис відео» не забувайте також надати потрібні дозволи та вимкнути оптимізацію батареї.

Для швидкого відкривання налаштувань по оптимізації батареї потрібно натиснути на іконку камери у головному вікні програми.

Background Video Recorder Pro

Далі знайти програму та вимкнути перемикач навпроти неї. Така дія вимкне оптимізацію акумулятора.

Background Video Recorder Pro

Увесь процес запису видно в головному вікні. Можна вибирати фронтальну або основну камеру. Інструменти, які розміщені в головному вікні являються спрощеною реалізацією стандартної камери.

В налаштуваннях можна вибрати розширення для відео та фото, а також вказати якість, вибрати місце для зберігання медіаданих і тому подібне.

Функціонал програми програє для Background Video Recorder Pro, але може сподобатися для користувачів, яким не подобаються «зайві» функції.

Сторінка програми "Фоновий запис відео" в маркеті

AutoBoy Dash Cam – BlackBox

Цей додаток доступний у двох версіях – з обмеженим функціоналом та в платній.

Після встановлення та при першому завантаженні програма запропонує надати потрібні для неї дозволи. Потрібно погодитися. Тим більше, з інтерфейсу AutoBoy ці дії виконати легше та швидше. Якщо повідомлення проігнорувати, то потім потрібно буде самостійно шукати необхідні налаштування.

AutoBoy Dash Cam – BlackBox

AutoBoy Dash Cam – BlackBox

В налаштуваннях присутній датчик удару, активація GPS, вимірювання швидкості, автозупинка при від’єднанні від зарядного пристрою, завантаження відео на відеохостинг YouTube, налаштування якості відео та фото і так далі. Видно із налаштувань, що програма орієнтована на водіїв і являється відеореєстратором.

AutoBoy Dash Cam – BlackBox

Якщо записування відео велося при увімкненому GPS, то відкривши такий відеоролик із вікна програми, можна зразу на карті подивитись де він був записаний.

Запис відео виводиться на екран, доступні параметри та налаштування (спалах, експозиція, ефекти, тип фокусування, обертання та ін.).

Сторінка програми AutoBoy Dash Cam – BlackBox в маркеті


 

Із оглянутих додатків для мене найбільше сподобався Background Video Recorder Pro як по функціоналу, так і по зручності використання. Всі додатки нормально вели запис відео у фоні (всі потрібні дозволи були надані). Якщо у вас проблеми із фоновим записом, то обов’язково перевірте чи не відключає ваша система додаток задля економії заряду акумулятора.