Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.4 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Image converter for Android OS

Додаток XnConvert може конвертувати зображення в сучасні формати та змінювати їхній розмір. Також наявні додаткові опції.

Підтримуються три формати (на момент написання статті): PNG, JPEG, WEBP. Крім конвертування, можна додавати текст, водяні знаки, виконувати обертання фото, редагувати контраст, насиченість, яскравість. Програма може працювати в пакетному режимі.

При першому завантаженні програми потрібно надати дозвіл для доступу до мультимедіа на вашому смартфоні. Далі потрібно вибрати фото (одне або декілька). Навігація можлива через меню (можна вибрати конкретну теку). Знизу стануть доступні дві кнопки: редагування (з іконкою олівця) та конвертування (зі стрілкою).

XnConvert

При виборі режиму редагування можна змінити розмір за шаблоном або вручну. В ручному режимі (меню «Обычный размер») можна змінювати розмір в пікселях, процентах або за співвідношенням сторін. Присутня опція для виконання кадрування, обертання та дзеркального відображення.

XnConvert

XnConvert

При виборі режиму конвертування можна виконати зміну не лише розміру, але й формату зображення. Також доступне налаштування для зміни якості. Для оптимального стиснення та економії місця в пам'яті смартфону за замовчуванням використовується якість 90%. Якщо на виході потрібні фото кращої якості, то потрібно виставити 100%. Після всіх налаштувань потрібно натиснути на кнопку «Конвертировать». Конвертовані зображення можна відкрити з меню XnConvert в розділі «Папка для готовых».

XnConvert

XnConvert

Сторінка програми XnConvert в маркеті