Огляд та тест індикатора DL8005

Індикатор DL8005 – дешевий пристрій для вимірювання напруги мережі та визначення фазного провідника безконтактно на невеликій відстані від проводу.

Може вимірювати діапазон від 12 до 250 вольтів змінного та постійного струму. Підсвітка забезпечується батарейкою, проте можна працювати й без неї.

На корпусі DL8005 розміщено дві кнопки, які працюють від дотику (натискати їх непотрібно). Також є кнопка для увімкнення підсвічування робочої поверхні. Вмикається горизонтальним (вздовж індикатора) натисканням. Повторне натискання вимикає підсвічування. Для того, щоб можна було використовувати підсвічування, потрібно вийняти пластикову заглушку, яка розмикає контакт батарейки.

Без батарейки можна визначати плюсовий контакт електромережі 230В. При піднесенні до проводу та доторканні до кнопки біля дисплея на екрані висвітлюється значок блискавки.

Якщо використовувати пристрій з батарейкою, то при доторканні до проводу та до кнопки, яка знаходиться біля дисплея, на екрані буде видно блискавку. При доторканні до іншої кнопки – засвітиться світлодіод та екран.

Вимірювання напруги без батарейки. Після доторкання до фазного провідника та до кнопки біля дисплея можна побачити цифри до 110 включно. При доторканні до фазного провідника та до другої кнопки на екран виводяться цифри до 220. При доторканні до нуля та до кнопки біля дисплея на екран виводиться значок блискавки. При доторканні до нуля та до другої кнопки не виводиться нічого.

Вимірювання напруги з батарейкою. Після доторкання до фазного провідника та до кнопки біля дисплея можна побачити цифри до 110 включно. При доторканні до фазного провідника та до другої кнопки на екран виводяться цифри до 220. При доторканні до нуля та до кнопки біля дисплея на екран виводиться значок блискавки. При доторканні до нуля та до другої кнопки показується 12 вольтів.

Цікава ситуація з вимірюванням напруги акумулятора на 12 вольтів. Без батарейки на обох проводах показується значок блискавки. З батарейкою не показується нічого, просто світиться екран.

Чекати від індикатора за 2 долари чогось надзвичайного не варто. Я купував на AliExpress по акції від 3-х товарів.

Відео: "Огляд та тест індикатора DL8005"

Сторінка продавця