Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows/Mac
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

How to remove EXIF information from a photo?

EXIF дані можуть містити в собі велику кількість інформації, в тому числі конфіденційної. Це може бути інформація про час зйомки, витримку, діафрагму, ISO і тому подібне. Також при увімкненій опції визначення та запису місцезнаходження, фото можуть розказати де ви були або де ви живете.

Багато навіть не задумуються про це, викладаючи фото на різні сервіси. Цим можуть скористатися недобросовісні люди. Наприклад, можна легко дізнатися де ви проживаєте.

EXIF інформацію можна переглянути практично в будь-якому переглядачі фото або графічному редакторі. Деякі з них мають інструменти для редагування EXIF даних.

Але якщо ви хочете видалити таку інформація з фото в пакетному режимі, то варто звернути увагу на безкоштовну програму EXIF Purge. Всього декілька кліків, і ваші фото стануть «безіменними». Після цього можна спокійно завантажувати їх на різні сервіси, знаючи що нічого, крім самих фото, завантажене не буде.

Після завантаження та розпакування програми (вона портативна і встановлення не потребує) потрібно її відкрити та додати фото натисканням на кнопку «Select Images». Далі під «Output Location» потрібно вказати теку для вихідного файлу та натиснути на кнопку «Purge Exif Info».

Ось, порівняйте:

Фото до застосування  програми:

How to remove EXIF information from a photo?

та після:

How to remove EXIF information from a photo?

Сторінка програми EXIF Purge