Mobile Joomla

В одній статті я вже говорив про компонент для створення мобільної версії сайта, що працює на CMS Joomla! Це досить зручний та багатий на налаштування компонент Mobile Joomla. Але у всіх безкоштовних версіях є один великий мінус — це наявність копірайтів та вбудованої реклами.

Сьогодні розглянемо як відключити і те і інше у компоненті Mobile Joomla! версії 2 та вище. Чому саме версії 2? Тому, що як це зробити у версії 1 вже написано багато матеріалу, але він ніяк не підходить для версії 2.
Щоб відключити рекламу потрібно піти по шляху: ваш сайт/templates/mobile_basic/ та відкрити файл index.php . Після цього потрібно видалити наступний блок коду, використовуючи будь-який текстовий редактор:

[code]
$dispatcher = JDispatcher::getInstance();
$results = $dispatcher->trigger('onMobileJoomlaAdCheck', array());
if(!in_array('f3da4a6dd8f15c9170572d18838c841e', array_map('md5', $results)))
{
?><div class="mj-sponsor-placement"><script type="text/javascript" ress-noasync ress-nomerge src="//ads.mobilejoomla.com/ad.js?domain=<?php echo $_SERVER['HTTP_HOST']; ?>"></script></div><?php
}
[/code]

Зверніть увагу! На початку тег [code] та вкінці [/code] не використовуйте при редагуванні (його у файлі не має). Я вставив його, тому що інакше мій візуальний редактор не дає вставити код.

Для відключення копірайту ідете по шляху: ваш сайт/administrator/components/com_mobilejoomla/markup/ та відкриваєте файл mobile.php. Знаходите код:

[code]
$app = JFactory::getApplication();
$this->mj->joomlaWrapper->loadLanguageFile('com_mobilejoomla', JPATH_ADMINISTRATOR);
$fyear = (substr(JVERSION, 0, 3) !== '1.5') ? 'Y' : '%Y';
$version = new JVersion();
?><p class="jfooter">&copy; <?php
echo JHtml::_('date', 'now', $fyear) . ' ' . $app->getCfg('sitename');
?><br/><?php
echo $version->URL;
?><br/><br/><?php
echo JText::_('COM_MJ__MOBILE_VERSION_BY');
?> <a href="http://www.mobilejoomla.com/" target="_blank">Mobile Joomla!</a></p><?php
[/code]

та видаляєте його.

Зберігаєте зміни — і більше ніяких копірайтів.

І не забутьте вимкнути автоматичні оновлення компонента, а то правити код прийдеться заново.

Mobile Joomla

Але пам’ятайте, що це чиясь робота і їм також потрібна якась винагорода за труд. Можливо для вас і не такі важливі сторонні лінки на сайт розробника...

Якщо ви в пошуках хостингу, можу порекомендувати Beget, яким сам користуюся (до речі, тестування компонентів, модулів та плагінів відбуваються саме на ньому).
Також можу порекомендувати дешевий
український хостинг, на якому маю один із своїх проектів.