Недавно побачив, що для мене у календарі почали приходити величезні виграші та різноманітні транзакції за рахунками. В кожній такій події було посилання, перейшовши за яким можна попасти на сторінку із спамом чи ще якоюсь заразою, проте перевіряти долю, надіючись на свого антивіруса, я не став. Отримати подібні повідомлення можна на календарі в смартфоні, у веб-версії чи будь-якій програмі, яка синхронізується із Google календарем. Причому кожен день на декілька місяців вперед був усіяний подібними подіями. На жаль, автоматично на момент написання статті, спам не блокується, можливо, проблема буде вирішена зі сторони Google ближчим часом. Для вирішення проблеми потрібно виконати наступні дії:

Я для початку добавив події у спам. Всього відправників було два (подій безліч), тому багато кліків мені робити не довелося.

1. Для цього клікаємо по події, далі натискаємо на три крапки, щоб викликати меню та натискаємо «Отметить как спам».

2. Тоді ще раз підтверджуємо: «Отметить».

Таким способом мені вдалося повністю видалити спам.

Можна зразу скористатися іншим рішенням. Календар Google дає можливість для всіх, хто має вашу адресу електронної пошти відправляти різні спам-заходи.

Щоб довго не ходити по налаштуваннях, потрібно скористатися веб-версією календаря, оскільки вимкнути дві опції (саме скільки їх потрібно вимкнути) із андроїд додатка не вийде.

1. Відкриваємо веб-версію календаря Google та входимо у свій обліковий запис.

2. Переходимо в налаштування, натиснувши на значок шестерні та вибравши «Настройки».

3. Ідемо в «Общие → Мероприятия» та у «Автоматически добавлять приглашения» вибираємо «Нет, показывать только приглашения, на которые уже отправлен ответ».

4. Переходимо у «Общие → Мероприятия из Gmail» та знімаємо прапорець напроти тексту «Автоматически добавлять мероприятия из Gmail в мой календарь». Даний параметр можна відмітити у календарі із додатку в Андроїд. Після даних дій спам не повинен більше попадати у ваш Google-календар.

Майте на увазі, що відключивши дані опції, ви позбавитесь не лише спаму, але і корисної інформації, яка додається автоматично. Наприклад, ви не зможете бачити інформацію про авіарейси, інформацію про заброньовані готелі та ін. Якщо для вас важлива така інформація, то скористайтеся двома діями (які описані вище) для додавання подій у спам. Але такі дії потрібно (можливо) буде час від часу повторювати.

Виникає запитання, звідки береться спам у календарі. У більшості випадків календар дані події витягує із Gmail, який у свою чергу відправляє їх у спам. Чому так відбувається невідомо.

Примітка. Якщо ви видаляєте спам із веб-версії календаря, то для його автоматичного видалення на Андроїд, потрібно щоб в налаштуваннях вашого телефону була увімкнена синхронізація.