Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Linux/Windows/MacOS
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Cross-platform graphic editor digiKam

Програму для роботи з графікою digiKam можна використовувати як каталогізатор, переглядач та редактор зображень в операційних системах Linux, Windows та MacOS. Це повний набір інструментів для імпорту, редагування, керування та обміну фотографіями.

digiKam можна використовувати як програму для імпорту фото формату RAW з камер та зовнішніх носіїв (карт пам’яті, флешок та ін.). Присутні налаштування, використовуючи які, можна вказати правила імпорту. Програма організовує імпортовані фото та відео в альбоми. Також присутні інструменти для створення тегів, рейтингів та міток до фото й неопрацьованих файлів. Після застосування вище перерахованих можливостей можна застосовувати функцію фільтрації для швидкого пошуку потрібних файлів.

Присутній потужний пошук, налаштовуючи який по широкому діапазону критеріїв, можна швидко знаходити потрібні дані. Фото можна шукати по тегах, рейтингах, мітках, даних місцезнаходження та по метаданих EXIF, IPTC та XMP. Для зменшення кількості та уточнення результатів, бажано задіювати декілька критеріїв одночасно.

digiKam може опрацьовувати необроблені файли, використовуючи для цього потужну бібліотеку LibRaw, яка постійно оновлюється, поповнюючи список новими моделями камер.

Крім того, за допомогою програми можна проводити корекцію: обрізати та змінювати розмір зображень, налаштовувати кольори, різкість, працювати з кривими, зшивати панорами та ін.

Спеціальний інструмент на основі бібліотеки Lensfun дає змогу застосувати автоматичну корекцію лінз до зображень.

Якщо вбудованих інструментів замало, то функціонал завжди можна розширити за допомогою сторонніх плагінів (DPlugins).

У версії 2.0 та вище в digiKam реалізована функція розпізнавання обличчя. Можна автоматично відфільтрувати фото з певними людьми та присвоїти для них теги. Це перший безкоштовний редактор у якому реалізували таку функцію.

Сторінка програми digiKam