Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.4 і вище
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Sun

Сонце – зірка, яка може дати життя, а також безжально його забрати. Тому безпечно бути лише на певній відстані від нашого світила. Саме на такій оптимальній відстані і знаходиться наша блакитна планета. Сучасна інтерактивна модель із підтримкою віртуальної реальності надасть можливість поближче познайомитися із зіркою сонячної системи.

Діаметр сонця становить 1.3 млн км, а це приблизно у 109 разів більше за діаметр нашої планети. Його маса перевищує Земну приблизно у 330 000 разів.

Всім відомо ще із шкільних років, що Сонце являється зіркою, яка розміщена у центрі однойменної системи. Воно має практично ідеальну сферичну форму та являє собою гарячу плазму, яка переплетена магнітними полями.

Завдяки термоядерним реакціям, які відбуваються у ядрі, воно отримує величезну кількість енергії.

Наша планета із ще сімома обертаються навколо Сонця, але не лише вони. Також обертаються комети, астероїди, метеороїди, космічний пил та ін.

Від сонячного випромінювання залежить фотосинтез, а відповідно і саме життя на нашій планеті. Друга не менш важлива функція  – формування клімату у планетарному масштабі.

Основними складовими сонця являються водень та гелій, у невеликій кількості присутні інші елементи: залізо, нікель, кисень, азот, кремній, сірка, магній, вуглець, неон, кальцій та хром.

Відстань від Землі до Сонця дорівнює одній астрономічній одиниці, що рівне 150 мільйонам кілометрів (149,6 млн км).

Сонце являється найближчою до нас зіркою, і тому його можна вивчати за допомогою телескопів, бачачи дрібні деталі. Так як це типова зоря, то її вивчення дає змогу зрозуміти загальну природу всіх зір взагалі.

Можна спостерігати за Сонцем, а можна інсталювати безкоштовний додаток від Mozaik Education та вивчати зірку у 3D режимі. Якісні анімації не залишать вас байдужими, а діти зможуть закарбувати назавжди у пам’яті цікаві особливості та деталі нашого світила. Це безперечно найкраща альтернативна чорно-білим підручникам чи навіть ілюстрованим журналам. А якщо у вас є окуляри віртуальної реальності, то ефект вивчення покращиться в рази.

Для навігації використовуйте свайпи (інструкція появиться при запуску додатка). При натисканні на знак * будуть з’являтися пояснення. Для відображення підписів натискайте на літеру a. Щоб відкрити інформацію по об’єкту потрібно натиснути на літеру i. Значки динаміка та мелодії використовуйте для керування звуком. У нижніх лівому та правому кутах наявні кружки, натискання на які викличе додаткове меню з інструментами.

Крок за кроком буде доступна інформація по Молочному шляху, Сонячній системі, Сонцю, внутрішній будові Сонця та термоядерних реакціях, які відбуваються у його ядрі.

Google Play «Інтерактивна 3D модель сонця для Андроїд»