Stardust

Хочеться написати про один браузер, який мене не так давно зацікавив. Ох, вже і розвелося їх. Але все ж таки деякі можуть стати достойною заміною усіх нам привичних та улюблених. Недавно я писав про ОС Феникс (Phoenix OS), що може бути встановлена на звичайні стаціонарні та переносні ПК. І саме в ній я познайомився із браузером «Зоряний пил» (Stardust), який дуже швидко відкривав сторінки у цій ОС. Я вирішив його попробувати на власному планшеті. І швидкість — це дійсно основа даної розробки. Власне розробники позиціонують свій продукт як швидку програму, що призначена для зручного перегляду інтернет сайтів з максимальною швидкістю. Вони говорять, що програма даного класу не повинна містити різних віджетів, погодних інформерів та ін. Тому меню програми дуже спрощене.

Звичайна стрічка для введення адреси. При відкриванні нової вкладки можна бачити ескізи недавно відвіданих сторінок, а також присутня кнопка останніх закритих вкладок.

Stardust

Обране, що відкриває ваші додані сайти знаходиться зліва. Там і присутня можливість редагувати та впорядковувати його.

Stardust

А справа можна власне додавати сайти до обраного.

Stardust

Зверху справа знаходиться також меню налаштувань. Їх практично немає. Доступний фільтр реклами, пошук, завантаження, блокування автоматичного повороту екрана та ін.

Stardust

Всі відкриті мною сторінки (навіть із складним контентом, особливо для мобільних) відкривалися напрочуд швидко, без підвисань та відображалися коректно. Єдине, що я помітив — це при введенні адреси сайту відривався пошук, а не введена адреса. Ну, і звичайно, російська мова бажає в цьому браузері кращого перекладу. Але це, напевне, тимчасове явище, браузер ще не такий популярний як інші і скоріш за все він буде доведений до ідеалу.

Google Play для телефонів

Google Play для планшетів

Google Play для планшетів із процесорами Інтел x86