Acronis True Image

Програмні продукти Acronis відомі своєю простотою використання та надійністю. Одна із програм, а саме Acronis True Image, призначена для домашнього використання. З її допомогою можна створити копію дисків та розділів. Ці копії будуть  незамінні після збоїв в роботі операційної системи, спричиненні неполадок внаслідок дії шкідливого програмного забезпечення та в інших неприємних ситуаціях. Адже відновлення системного (або будь-якого іншого) розділу займе лічені хвилини. І не потрібно потім витрачати час на встановлення програм та їхнє налаштування, адже всі програми продовжать працювати в тому режимі, що був до моменту створення резервної копії.

Крім копій розділів та дисків програма може бекапити файли та папки. Якщо ви встановили утиліту в працюючу операційну систему, то можна виконувати резервне копіювання за розкладом, вибираючи один з типів копіювання: створення повної копії, інкрементної або диференційної.

Якщо маєте намір виконувати резервне копіювання за розкладом, то без встановлення програми Acronis True Image на робочий комп’ютер не обійтись. Якщо потрібна наприклад, єдина копія системного розділу, то можна завантажитись із завантажувального диска або флешки та виконати резервне копіювання, минаючи основну операційну систему.

Відновлення системного розділу найчастіше відбувається саме з таких завантажувальних носіїв, тому що зазвичай операційна система вже не запускається. Створюється такий носій, використовуючи меню програми. Його наявність обов’язкова, інакше при повній непрацездатності ОС ви не зможете завантажитися та використати програму Acronis True Image щоб відновити систему.

Розглянемо як створити копію системного розділу та відновити операційну систему з такої копії за допомогою програми Acronis True Image, яка завантажена або зі створеного носія або зі збірки Windows, що призначена для аварійного відновлення роботи основної ОС.

Детально про створення резервної копії програмою Acronis True Image, яка встановлена на основній операційній системі можна прочитати в статті «Створення резервної копії системного розділу програмою Acronis True Image (відео)»

У відео процес відбувається з завантажувальної флешки, тому інтерфейс програми спрощений і створення копій за розкладом та більшість інструментів недоступні.

Відео «Створення резервної копії системного розділу та його відновлення програмою Acronis True Image»

Дивитись відео