Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: від Windows 98 до Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська (русифікатор/українізатор)

IPNetInfo

Якщо вас цікавить інформація про певний IP адрес, то невелика портативна та безкоштовна утиліта від компанії NirSoft може її надати. Дана компанія випустила велику кількість різноманітних утиліт, які користуються популярністю серед багатьох користувачів.

Використовуючи утиліту IPNetInfo, ви дізнаєтеся таку інформацію по IP адресі: назва країни/штату, власник адреси, діапазон IP-адресів, контактна інформація (адреса, електронна пошта, індекс, телефон та факс) та ін.

IPNetInfo можна використовувати для пошуку джерела небажаної пошти. Для цього достатньо скопіювати заголовки електронних повідомлень та вставити в програму. Утиліта в автоматичному режимі отримає інформацію по IP адресах та виведе її для вас.

Інформація отримується шляхом надсилання запитів на сервер. Тому якщо сервер WHOIS ARIN не відповідає або не працює, то програма не може отримати інформацію по IP адресі. В такій ситуації – потрібно спробувати виконати запит пізніше.

Після завантаження програми, її потрібно розархівувати та запустити файл ipnetinfo.exe. Якщо ви бажаєте використовувати програму на зрозумілій для вас мові, то потрібно завантажити мовний файл (український, російський і так далі) зі сторінки програми. Далі з архіву потрібно витягнути файл IPNetInfo_lng.ini у папку програми. 

Після запуску відкриється вікно для введення IP адрес. Якщо воно не запустилося, то потрібно відкрити «Файл → Выбрать IP-адреса». Можна просто натиснути клавішу F9.

В дане вікно потрібно ввести один або декілька IP адрес. Розділяти їх потрібно комою, пробілом або символами CRLF.

Якщо ви хочете отримати інформацію про відправника, то інструкцію стосовно певного клієнта електронної пошти можна отримати за даним посиланням.

Розкажу на прикладі Gmail

Вас може зацікавити стаття з описом програми від даного розробника: «Перегляд використання мережі та пропускної здатності програм, що встановлені у вашій системі»

Відкриваємо листа та бачимо справа заголовка листа три крапки. Потрібно на них натиснути та вибрати «Показать оригинал».

IPNetInfo

Далі знизу буде доступна кнопка «Копировать в буфер обмена». Даний текст потрібно вставити у вікно програми. Через деякий час буде виведена інформація.

IPNetInfo

Якщо ви вводите не IP адресу, а доменне ім’я, то потрібно відмітити опцію «Переводить имена хостов в IP-адреса» (скриншот знизу).

IPNetInfo

Сторінка програми «IPNetInfo»