Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

info

Якщо ви хочете бачити завантаженість свого комп’ютера, кількість встановленої пам’яті та її використання, програмну складову і іншу системну інформацію, то можете використати одну із популярних програм.

Desktop Info

Desktop Info

Desktop Info являється невеликою та портативною утилітою,  яка після запуску здатна виводити різноманітну інформацію про ваш комп’ютер та програмну складову. Ви будете бачити температуру процесора, кількість ядер та їхнє завантаження, кількість встановленої оперативної пам’яті та її використання, поточне підключення до мережі та IP адресу, диски та вільний простір, який залишився.

Так як інформації, яка виводиться досить багато, то перемикання між різними інформаційними повідомленнями здійснюється кнопками «вперед» та «назад». Буде доступна інформація про часовий пояс, час завантаження, версію операційної системи, інформація про версію DirectX, мікропрограму BIOS.

Увага. Для керування програмою використовуйте контекстне меню на кнопках керування. Щоб вийти із програми визвіть контекстне меню та виберіть «Quit»

Офіційна сторінка програми Desktop Info

Завантажити Desktop Info (офіційний сайт на момент написання статті не працював)

BgInfo

BgInfo

BgInfo – ще одна аналогічна програма для відображення апаратної та програмної складової на робочому столі. Програму можна додати в автозавантаження та спостерігати за потрібними параметрами у режимі реального часу.

Після завантаження потрібно вибрати версію для своєї ОС: 32-бітну або 64-бітну. Відкриється вікно у якому можна налаштувати розмір шрифту, вибрати потрібні та забрати зайві для вас компоненти, змінити фон робочого столу та ін.

Офіційна сторінка програми BgInfo

AwesomeWallpaper

AwesomeWallpaper

AwesomeWallpaper – програма, яка буде працювати лише на Windows 10. Ви будете бачити час завантаження ОС, запущені процеси, інформацію про пам’ять, центральний процесор та ін. В налаштуваннях можна вибирати вирівнювання відносно робочого столу, час зміни шпалер, шрифт та його колір, розмір і тип, задати час оновлення системної інформації.  

Інформація виводяться поверх шпалер робочого столу, налаштовується прозорість, що додає ефектності.

Крім системної інформації, програма підтримує відтворення відео та фото у вигляді слайд-шоу. Відео можна ставити на паузу, налаштовувати прозорість.

Офіційна сторінка програми AwesomeWallpaper