recovery

Втрата інформації дуже неприємна ситуація із якою може зустрітися кожен. Іноді вона не така критична (наприклад, втрата картинок, які можна легко завантажити знову), а інколи – це велика проблема (наприклад, втрата фото із відпустки). Як ви вже зрозуміли, сьогодні будемо розбиратися із ситуацією втрати фото та способами їх відновлення.

Фото можуть бути для нас пам’яттю, або ж на них можуть зберігатися дуже важливі дані (фото важливої книги із якої потрібно готувати курсову роботу і тому подібне).

Існує декілька способів видалення інформації і відповідно, до кожного способу потрібно застосовувати свої підходи відновлення. Перший спосіб (який ми розглянемо на відео) являється самим простим із точки зору відновлення. Це коли фото були просто видалені із флешки або карти пам’яті. Ніяка інформація після цього не була записана! Це дуже важливо. Ніколи не записуйте повторно інформацію на флешку із якої потрібно відновити фото. Це ще гірше за форматування. Якщо ви випадково видалили фото з фотоапарата або форматували карту пам’яті – негайно витягніть її! Як вже зрозуміло, другий спосіб – це записування інформації після видалення. Третій спосіб – форматування. У такій ситуації можна також повністю відновити файли. Головне нічого після форматування не записувати на флешку чи карточку.

У відео я форматую флешку і після цього скопіюю на неї 10 фото. Тоді їх видалю звичайним способом. Далі візьму 3-ри платних програми та 2-ві безкоштовних.

Список платних програм:

  • Active@ File Recovery
  • R-Studio
  • PHOTORECOVERY Professional

Список безкоштовних програм:

  • TestDisk & PhotoRec
  • Recuva

Який результат сканування та чи потрібно використовувати для відновлення фото платні та професійні утиліти дивіться у відео.

Переглянути відео «Як відновити видалені фото? Тест платних та безкоштовних програм»:

Дивитись відео