qBittorrent

Багато для кого відома безкоштовна програма для завантаження торрентів – qBittorrent. Я й сам нею користуюся. Проста, функціональна та невибаглива до ресурсів комп’ютера. До того ж ще й безкоштовна. Але багатьом відома проблема із завантаженням торрентів у певні папки: помилка введення/виведення. У мене така ж ситуація. Вона у більшості випадків легко вирішується.

В інтернеті можна прочитати, що дана проблема – результат виходу із ладу жорсткого диска. Такий варіант можливий, але у більшості випадків виною являються права доступу до певної папки.

Перший спосіб вирішення більшості користувачам відомий, але допомагає зрідка. Викликаємо контекстне меню (правий клік мишею → властивості) на папці, у яку хочемо зберегти торрент та відкриваємо вкладку «Безпека → Змінити».

Знаходимо «Всі» та відмічаємо прапорці під «Дозволити». Тоді «Застосувати» або «Ок». Якщо не повискакували ніякі помилки – для вас повезло, можете заново пробувати завантажити торрент (але таке трапляється зрідка).

qBittorrent

qBittorrent

Другий спосіб. Спробувати встановити програму TakeOwnershipEx (сайт програми). Після інсталяції у вашому контекстному меню появиться пункт «Отримати доступ/відновити права». Виберіть його та при успішній операції ви побачите таке повідомлення як на скриншоті знизу.

qBittorrent

qBittorrent

І у ваших налаштуваннях безпеки будуть відмічені всі прапорці. В принципі, всі атрибути будуть змінені (див. скриншот знизу). Після цього заново запустіть торрент, все повинно запрацювати.

qBittorrent

qBittorrent

Я не просто переписую чужі статті, а роблю все на реальних прикладах. Після застосування другого способу торрент файл був звантажений.

qBittorrent

Другий спосіб простий але також не завжди спрацьовує. Буду задоволений якщо читачі залишать в коментарях свої варіанти виправлення проблеми не лише для програми qBittorrent, а проблеми із доступом до папок. Адже саме проблеми із доступом до папок викликають помилку при завантаженні торрентів.

Якщо нічого не допомогло, то читайте статтю «Як увімкнути адміністратора на комп’ютері під керуванням Windows 7?». Даний спосіб точно має допомогти але стосується ОС Windows 7 та не рекомендується для недосвідчених користувачів, оскільки ви добровільно даєте повний доступ не лише для звичайних програм але і для вірусів.