Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Windows XP — Windows 10 (x86 / x64)
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

AVS Image Converter

AVS Image Converter – це проста, безкоштовна та інтуїтивно зрозуміла програма для роботи із графічними зображеннями. Софт допоможе змінити формат зображення за заданими параметрами.

AVS Image Converter

1. Для початку роботи достатньо перемістити мишкою теку із зображеннями або окремі зображення у вікно програми. Можна клікнути у відповідній області вікна та вказати шлях до зображень.

2. Далі потрібно вибрати вихідний формат.  

3. Вже на даному кроці можна конвертувати, натиснувши на кнопку «Старт».

4. Але також можна застосувати корекцію, перейменувати зображення за шаблоном, повернути (причому можна повернути всі зображення одночасно), додати водяний знак (у вигляді тексту або картинки).

Доступне створення анімованих GIF та PNG картинок. Перейменування можливе за спрощеним та розширеним шаблоном. Зміна розміру зображення йде за шаблоном або за вказаними параметрами із збереженням пропорцій або без них.

Хороша програма, для більшості користувачів її функціоналу буде достатньо.

Але особисто для мене не вистачає зміни розміру зображення за однією із сторін із збереженням пропорцій. Наприклад, вказали 800 пікселів. Програма конвертує всі горизонтальні зображення із вихідним розміром 800 пікселів по ширині, а вертикальні із таким же, але вже по висоті. Для такого способу зміни розміру зображень я користуюся безкоштовною програмою FastStone Image Viewer. Рекомендую прочитати статтю саме про неї.

Сторінка програми AVS Image Converter