Зниження або відсутність звуку в презентаціях, які створені програмою ProShow Producer

Якось недавно попросили знайомі допомогти створити презентацію. Моя улюблена програма для таких цілей – ProShow Producer. Чудове програмне забезпечення, яке дозволяє створювати презентації будь-якої складності. Дана програма характеризується великим функціоналом, її інструменти дозволяють продумати кожну деталь. Разом із тим – навіть недосвідчений користувач може за декілька кліків миші створити просте слайд-шоу, яке має музичне супроводження та велику кількість переходів і стилів. Все це можливе завдяки продуманому інтерфейсу, за простотою якого професіонали знайдуть всі потрібні налаштування.

Але зараз поговоримо на рахунок звуку. Справа ось у чому, при накладанні однієї звукової доріжки на іншу, а також під час відтворення відеофайлів звук може змінювати свою гучність.

Для початку потрібно зайти в налаштування музики. В русифікованій версії вона так і називається «Музыка». Там можна побачити, що ліві налаштування застосовуються до поточної звукової доріжки, а налаштування із правої сторони – загальні для всіх звуків, які присутні у презентації.

Тому спочатку потрібно виставити параметри загального звучання. Для цього виставляємо значення 100 для:

  • «Общая громкость» – 100;
  • Під «Значения по умолчанию для звуков в слайдах», напроти «громкость» – 100;
  • Під «Звучание при воспроизведении других звуков» напроти «громкость» – 100.

Зниження або відсутність звуку в презентаціях, які створені програмою ProShow Producer

Якщо у вас у презентації наявне відео у слайді, то переходимо у налаштування слайда із відео (подвійний клік на слайді). Далі вибираємо наш відеоролик та на вкладці «Параметры слоя» знаходимо «Параметры видео» та ставимо гучність 0 (якщо непотрібно, щоб відео було зі звуком) та ставимо прапорець напроти «Дорожка Предотвратить понижение громкости звуковой дорожки».

Зниження або відсутність звуку в презентаціях, які створені програмою ProShow Producer

Все вищеописане я знайшов в інтернеті. Але аудіозапис відтворювався спочатку нормально, а потім гучність звуку, то знижувалася, то знову підвищувалася. У режимі «Шкали» можна було побачити чорний маркер, який був неактивний у даному режимі і саме на ньому знижувався звук.

Щоб вирівняти звук потрібно у тому ж слайді із відеодоріжкою перейти на вкладку «Эффекты». На даній вкладці на всіх ключових кадрах потрібно напроти «Звуковая дорожка» поставити значення 100. Саме це мені і допомогло вирівняти звук.

Зниження або відсутність звуку в презентаціях, які створені програмою ProShow Producer

Можливо, комусь допоможе, буду радий почути ваші варіанти вирішення схожих та інших проблем, які можуть виникати при роботі із програмою ProShow Producer.