Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.1 та вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Ampere

Оригінальні зарядні пристрої майже завжди відповідають заявленим виробником параметрам. Інша справа із аналогічними рішеннями від різних, часто маловідомих або безіменних виробників. Якщо для вас цікаво із якою силою струму (mA) заряджає той чи інший блок живлення ваш смартфон, то можна встановити програму Ampere та без додаткових витрат й пристроїв визначити показники.

Трішки про ампери…

Сила струму – основний параметр, який впливає на швидкість заряджання. Тому що напруга практично у всіх буде однакова (залежить від моделі смартфону та здатності підтримувати швидке заряджання). Але не слід думати, що зарядний пристрій поганий якщо на ньому вказані параметри в 2 Ампери, а заряджає він з показниками 1,5 або навіть нижче. 2 ампери – це максимально можлива сила струму, а в акумуляторі (чи окремо) може стояти обмежувальна плата для керування заряджанням. Саме вона і визначає скільки на батарею смартфону можна подати отих самих амперів. В іншому випадку акумуляторна батарея може просто вийти із ладу.

Якщо до смартфону, який підтримує швидке заряджання під’єднати звичайний зарядний пристрій (візьмемо тих же 2 ампери), то зарядка буде відповідати максимальним можливостям зарядного пристрою. І навпаки, якщо смартфон може заряджатися максимальною силою струму 1 ампер, а ми його будемо заряджати зарядним пристроєм на 2 ампери, то плата заряду обмежить силу струму до 1 ампера. Тобто, можливості зарядного пристрою по силі струму будуть використовуватися лише на половину. Якщо цього не буде, то акумулятор швидко вийде з ладу або навіть може вибухнути.

Програма Ampere може показувати із якою силою струму заряджається ваш телефон, а також із якою розряджається. Також буде показана ємність акумулятора, його напруга, температура, модель та інші параметри.

Всі дані показуються досить точно та майже збігаються із даними пристроїв для вимірювання показників сили струму, напруги, потужності.

В налаштуваннях можна вказати параметри при яких будуть виводитися сповіщення. Сюди належать попередження при заряджанні та розряджанні, показники яких можна відкоригувати у відсотках, а також перегрів батареї.

Показники температури можуть показуватися в °C або у °F. Після нетривалої роботи програма почне показувати максимальні та мінімальні показники розряду при розряджанні та заряду при заряджанні. Прямо із програми можна швидко перейти в інформаційне меню використання заряду акумулятора та подивитись, які додатки мають найбільший апетит.

Крім того, велику роль в процесі заряджання відіграє кабель живлення. Якщо він поганої якості, то потенціал зарядного пристрою ви відкрити на максимум не зможете. Якщо на зарядному пристрої написана інформація по силі струму в 3 ампери (для прикладу), а заряджання іде із силою струму 0,5 ампера (а ви впевнені, що ваш смартфон може взяти із зарядного мінімум 2 A), то спробуйте замінити кабель живлення.

Також якщо ваш смартфон заряджається увімкненим, то відповідно споживає певний струм. Наприклад, якщо він споживає 300 mA, а зарядний пристрій максимум на 2 A, то заряджання можливе із максимальною силою струму 1700 mA (1,7 A).

Зверніть увагу, що не всі моделі телефонів підтримуються додатком Ampere. Зі списком можна ознайомитися на офіційному сайті або в маркеті.

Для вас може бути цікавою стаття: «Як дізнатися про стан акумулятора на Android?»

Ось декілька скриншотів:

Розряджання акумулятора:

Ampere

Заряджання (не рідним зарядним на 2 A без підтримки функції швидкого заряджання):

Ampere

Ampere

Ampere

Сторінка програми Ampere



Сторінка програми Ampere в маркеті


Відео: "Як визначити силу струму зарядного пристрою телефона?"