Як перевірити справжність телефону?

Купуєте телефон і не знаєте чи його IMEI дійсний? Тепер використовуючи онлайн сервіс DIRBS (Device Identification, Registration, and Blocking System) від Qualcomm Technologies, Inc  можна легко та за лічені секунди перевірити справжність телефону. Сервіс дозволить визначити чи телефон крадений, підроблений або нелегальний.

Програмне забезпечення із відкритим вихідним кодом розміщене за наступною адресою. Для завантаження потрібно пройти процедуру безкоштовної реєстрації.

Тепер, використовуючи можливості платформи правоохоронні органи та інші відомства зможуть складати списки IMEI кодів, перевіряти дійсність гаджетів та при виявленні порушень проводити блокування та розсилати повідомлення.

За даними звіту Відомства по охороні прав інтелектуальної власності ЕС, через нелегальний бізнес втрати виробників смартфонів щорічно становлять 45,3 мільярдів Євро. Тепер завдяки DIRBS є всі можливості докорінно змінити дану ситуацію по всьому світі.

Перевірити роботу сервісу в онлайн режимі можуть всі бажаючі за наступним лінком. Для перевірки потрібно ввести IMEI свого смартфону. Щоб його дізнатися потрібно відкрити додаток «Телефон» та ввести на клавіатурі такий код: *#06#. Смартфон відобразить ваш IMEI.

Додаток для перевірки дійсності смартфону можна завантажити із маркету.

Google Play