Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 5.0 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Accu​Battery

Цілком справедливе запитання, на яке хотілося б знайти відповідь. Адже операційна Android не має вбудованих інструментів для діагностики стану акумуляторної батареї. Тому скористаємося одним із найкращих, в даній категорії, додатком. AccuBattery допоможе виміряти ємність батареї, відобразити інформацію про використання різними додатками та елементами смартфона та дати рекомендації для продовження строку її служби.

Єдине, що відображає ОС Android – це дані про використання акумулятора у певний момент часу додатками та складовими смартфона (W-Fi адаптером, екраном та ін.). Використовуючи ці дані, сторонні додатки можуть підрахувати ємність акумулятора, яка буде наближена до дійсної.

Для моніторингу батареї будемо використовувати додаток AccuBattery, який має хороші відгуки та показники якого практично співпадають із реальними вимірами за допомогою апаратних вимірювальних приладів.

Інсталюємо AccuBattery із маркету та запускаємо. Як би не хотілося, але відразу точних даних, на жаль, не отримати. Це пов’язане із тим, що для програми потрібний певний час для збору та аналізу інформації. Якщо ви хочете отримати максимально точні результати, то не полініться потримати додаток на смартфоні днів 10. За цей час дані максимально будуть уточнені. Для початку використання ваш смартфон буде відкалібрований. Після калібровки додаток відобразить вашу модуль смартфона та ємність акумулятора.

Accu​Battery

Програма запропонує за допомогою регулятора визначити процент заряду при заряджанні. Пілся досягнення вказаного числа AccuBattery сповіщатиме вас.

Accu​Battery

Для роботи програми також потрібно надати дозвіл на доступ до статистики використання.

Accu​Battery

Accu​Battery

Accu​Battery

Після того як ви запустите AccuBattery та прогортаєте декілька екранів із різною інформацією про можливості додатка, потрібно відкрити вкладку «Зарядка» та перевірити чи правильно визначилася проектна ємність акумуляторної батареї. Якщо не вірно, то введіть дані вручну.

Accu​Battery

Accu​Battery

Accu​Battery

Ємність акумулятора до своєї моделі можна дізнатися з інструкції або із характеристик, відвідавши будь-який магазин. Якщо такі дані відсутні – можна скористатися відомим ще із часів Windows (тоді він ще називався Everest) діагностичним інструментом AIDA64. Це один із самих точних діагностичних інструментів. На моєму смартфоні AccuBattery відмінно визначив проектну ємність акумулятора.

Пункт меню «Вычисленная ёмкость» при першому запуску AccuBattery не буде відображати ніякої інформації, тому що, як ми вже говорили, потрібний час. Після першої зарядки ви отримаєте інформацію.

Accu​Battery

Інформація щодо ємності акумулятора (mAh) відобразиться при першій зарядці та буде коригуватися по мірі використання телефона. Із часом також буде заповнений даними графік «Ёмкость батареи», побачити який можна знизу, відкривши вкладку «Здоровье».

Додаток буде пропонувати зупиняти заряджання при досягненні заряду у 80%. Слід зауважити, що розряджати Li-Ion/Li-Pol акумулятори повністю не можна, так як така дія призводитиме до пришвидшення зношування та втрати ємності.

Вкладка «Разрядка» відображатиме використання електроенергії компонентами смартфона та програмами. Причому, сам додаток AccuBattery також має не поганий апетит. 

Accu​Battery

Інформація про стан використання акумулятора виводиться в області сповіщень.

Accu​Battery

Всі рекомендації про «розгін» акумуляторів кількома (зазвичай 3-ма) циклами повного розряджання та заряджання стосувалися в минулому лише NiMh/NiCd (нікель-метал-гідридних акумуляторів / нікель-кадмієвих акумуляторів), які в сучасних телефонах не використовуються. Тому такі знущання можуть лише прискорити «старіння» літій-іонних та літій-полімерних акумуляторів (Li-Ion/Li-Pol).

Єдине, що може дати повний розряд та заряд (при умові раз на місяць-другий) – можливість розрахувати спеціальному чіпу, який міститься на самому акумуляторі, реальну ємність, яка залишилася. Це дасть змогу давати більш точні прогнози щодо часу, який працюватиме ваш смартфон від батареї.

Google Play додаток «AccuBattery»

Відео: "Як дізнатися про стан акумулятора на Android?"