Android TV Remote Control

Пропоную додаток від всім відомої компанії Google, після встановлення якого можна керувати ТВ або медіапрогравачем (пристрої при цьому мають працювати на тій же Андроїд).

Перетворіть свій смартфон або планшет за допомогою додатка Android TV Remote Control в пульт дистанційного керування.

Android TV Remote Control може з’єднуватися з пристроями за допомогою мережі Wi-Fi або по технології Bluetooth. Якщо ви хочете керувати пристроєм по Wi-Fi, то обов’язково перевірте, щоб телефон і пристрій були підключені до однієї мережі (простіше кажучи, до одного роутера).

Якщо керувати плануєте по Bluetooth, то мережа Wi-Fi значення не має. Саме по технології Bluetooth я покажу приклад підключення. Але потрібно переконатися, що ваш телевізор або медіапрогравач також підтримує дану технологію.

Підключатися буду до медіапрогравача Xiaomi 4K Mi Box S, тому що не маю телевізора із потрібними параметрами.

1. Потрібно встановити та відкрити додаток Android TV Remote Control.

Android TV Remote Control

2. Далі активувати Bluetooth на телефоні.

Android TV Remote Control

3. Знайти свій пристрій та вибрати його.

Android TV Remote Control

4. На екрані телевізора відобразиться тимчасовий пароль, який потрібно ввести у відповідне поле в програмі Android TV Remote Control.

Пароль, який потрібно ввести на телефоні:

Android TV Remote Control

Вводимо його та виконуємо підключення:

Android TV Remote Control

5. Після вдалого з’єднання ви побачите на екрані смартфону пульт керування.

Android TV Remote Control

Присутні 2 способи керування: сенсорний та D-Pad. Для мене другий спосіб зручніший, тому що являє собою приблизну копію пульта від медіапрогравача. Керування відбувається натисканням по відповідних функціональних клавішах.

Android TV Remote Control

Такий пульт точно зручніший у ситуації з пошуком. Погодьтеся, що вводити текст за допомогою сенсорного екрана смартфону куди простіше та швидше ніж кліканням клавішами пульта по віртуальній клавіатурі на ТВ.

Голосовий пошук також працює без проблем.

Взагалі, функціонал сильно залежатиме від пристрою, яким ви керуєте. Також на роботу програми може впливати модель смартфону та версія його операційної системи.

Одним словом, рекомендую.

Сторінка додатка Android TV Remote Control в маркеті